07/05/2024
1 dana
Još 11 superzvezda novog muzičkog talasa stiže na beogradsko UŠĆE od 28. do 30. JUNA!
Autor: Tamara Roksandić | 20/09/2018
Ukus koji će vas raspametiti...
Sastojci:
za koru
– 300 g mlevenog keksa
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl soka od narandže
– 200 g putera
– 50 g čokolade za kuvanje
za fil I
– 1 l mleka
– 2 pudinga od vanile
– 5 kašika brašna
– 250 g putera
– 200 g šećera u prahu
– 300 g keksa
– 2 dl soka od narandže
za fil II
– 200 g mlevenih oraha
Priprema:
Kora:
1. Mleveni keks natopiti sokom od narandže.
2. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.
Fil I:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.
07/05/2024
1 dana
Još 11 superzvezda novog muzičkog talasa stiže na beogradsko UŠĆE od 28. do 30. JUNA!
5 grešaka koje mogu pokvariti čak i najskuplji enterijer: Poslednja odaje da ste baš škrti
06/05/2024
2 dana
Na greške koje kvare enterijer ukazuju stručnjaci
03/05/2024
5 dana
Običaji na Veliku subotu kod pravoslavnih vernika zahtevaju odricanje, molitve i spokoj
Prija bez Filipa došla na svadbu prijatelja: Razlaz supružnika dogodio se iznenada
08/05/2024
13h
Aleksandra Prijović bez Filipa Živojinovića prvi put posle dužeg vremena u javnosti
Hitno se oglasio: Toni Bijelić otkrio istinu o pomirenju sa Draganom
08/05/2024
1 dana
Pomirenje Dragane Mirković i Tonija Bijelića glavna tema