Lifestyle

Tri stvari koje morate odmah da izbacite iz kuće: Donose besparicu i nesreću

Feng šui pravila za prizivanje novca nisu teška

Tri stvari koje morate odmah da izbacite iz kuće: Donose besparicu i nesreću

Photo by Amira Aboalnaga on Unsplash

Po feng šui konceptu svaka stvar nosi određeni simboliku, pa ukoliko želite da poboljšate svoj finansijski status, jako je važno da obratite pažnju na čišćenje doma. Feng šui pravila za prizivanje novca nisu teška, a bitno je da omogućite či energiji da nesmetano prolazi kroz vaš dom.

Pročitajte: Jedan broj u godini rođenja određuje sudbinu - Da li vas čeka sreća ili patnja?

Pravilo kaže da je jako važno da bacimo sve što je polomljeno, okrnjeno ili na bilo koji način oštećeno. Popravite sve što možete, a posebno slavinu koja curi jer simbolizuje da novac odlazi iz kuće.

Uoliko želite da izbegnete lošu energiju u domu i prizovite samo najbolje, neophodno je da iz kuće izbacite ove tri stvari.

1. Stara metla
Kada se selite na novo mesto, ne možete sa sobom da ponesete metlu iz stare kuće. Prema starom verovanju ona, zajedno sa smećem, „pomete“ svu sreću iz kuće, piše krstarica.

2. Stolica za ljuljanje
Ako je redovno koristite, onda nema problema – stolica za ljuljanje postaće predmet koji priziva harmoniju i sklad u kuću. Međutim, ako imate stolicu samo za ukras, koja samo dopunjuje enterijer ili ste je nasledili (a vi sami nikada ne sedite u njoj), onda je bolje da je izbacite. Prema staroj irskoj legendi, prazna stolica za ljuljanje priziva lošu energiju, usamljenost i veliko siromaštvo.

3. Kaktusi

Ako verujete feng šuiju, u kući se nikako ne preporučuje držanje bodljikavih biljaka: njihova agresivna energija izazvaće sukobe, nesuglasice i svađe. Ali ako pravilno stavite kaktus, na primer, na prozorsku dasku ili u hodnik kraj ulaznih vrata, on se može pretvoriti u odličnu amajliju: njegovo trnje će odbiti sve loše što može da pokuša da uđe u dom, od ogovaranja do gubitka novca.