Čokoladni kolač nikada niste spremili na ovaj način, Nataša Pavlović ima recept, koh gotov za 15 minuta (VIDEO)
Koh po receptu Nataše Pavlović postaće vam omiljena poslastica
Iscrpljeni od turbulentnog dana, po povratku iz kancelarije, zajedno sa ukućanima priželjkujete poslasticu koja će vam već na prvi zalogaj popraviti raspoloženje.
Koh po receptu Nataše Pavlović pravi je izbor za vas, sprema se brzo i u čak dve varijante.
Pročitajte: Za ljubitelje slatkog doručka - Preukusni vafli po receptu Marije Veljković gotovi za 10 minuta
Reč je o tradicionalnoj poslastici koja se sprema brzo i jednostavno, a već generacijama niko ne uspeva da joj odoli.
Nataša Pavlović donosi recept za koh na dva načina, običan mlečni i čokoladni, koji će mališani obožavati.
Koh po receptu Nataše Pavlović - veća mera:
- 1,5 l mleka
- 5 kašika šećera
- vanilin-šećer
- 8 jaja
- 8 kašika šećera
- vanilin-šećer
- griz
- 2 kašike brašna
- prašak za pecivo
Priprema:
Mleko, šećer i vanilin-šećer prokuvajte i ostavite da se malo ohladi, ali ne potpuno. Zatim umutite dok ne postane penasto. Dodajte griz i umutite na najmanjoj brzini, na kraju dodajte brašno sa praškom za pecivo.
Podmažite pleh uljem i pospite brašnom, pa u njega sipajte smesu za koh. Pecite na 180 stepeni oko pola sata da porumeni. Lagano prelijte mlečnim prelivom.
Čokoladni koh po receptu Nataše Pavlović - manja mera:
- litar mleka
- 4 kašike šećera
- vanilin-šećer
- 3 kašike kakao-praha
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- vanilin-šećer
- 10 kašika griza
- kašika brašna
- pola praška za pecivo
Postupak je isti kao i za recept za veliki pleh.
Pecite kraće, oko dvadeset minuta.
Komentari (0)