Da li ste čuli za Limun bajadere? Savremene domaćice bez njih ne mogu da zamisle slavsku trpezu
24/11/2024
9h
Sitni kolači bez kojih se tokom prazničnih dana ne može
Autor: Teodora Vukovic | 02/06/2021
Zdravi vege recepti za one koji nisu ljubitelji mesa, brzo se pripremaju, a bogati su vitaminima. Ipak, savršen ukus oduševiće čak i gurmane, koje na svojim nepcima žele samo najfiniji ukus hrane...
Za ova jela neće vam biti potrebno meso, a sve sastojke možete nabaviti na pijaci. Način pripreme ovog menija, čorbe, toplog predjela i glavnog jela od soje, nije zahtevan i ne iziskuje previše vremena, a kao rezultat dobićete vrlo ukusan i hranljiv obrok pun raznovrsnog povrća
Čorba od cvekle
Za 2 osobe / Vreme pripreme: 25 minuta
Sastojci
Priprema
Mladi luk isecite sitno i propržite na ulju. Skuvajte cveklu, šargarepu i krompir pa ih iseckajte u blender, dodajte beli luk i pržen luk i sipajte malo supe, pa sve izblendajte. Sipajte u činiju pa ako je gusto, dodajte još supe. Može i čista kuvana voda umesto supe. Posolite, dodajte punu kašiku pavlake i izmešajte. Čorba je gotova. Ukoliko želite da jelo bude posno, izbacite pavlaku.
Vege ćufte
Za 2 osobe / Vreme pripreme: 50 minuta
Sastojci
Priprema
Isecite hleb na kockice, potom ih pospite vodom i ostavite da se natope. Skuvajte cele krompire zajedno s karfiolom, pasuljem, šargarepom, paprikom i graškom. Ocedite ih i sitno iseckajte. Zagrejte ulje i na njemu propržite iseckan luk, beli luk, đumbir i isečene ljute paprike. Pržite dok ne dobiju zlatnu boju, a onda dodajte kurkumu i skuvano iseckano povrće. Krčkajte sve zajedno dok ne postane homogeno. Zamesite hladnu smesu od povrća sa oceđenim hlebom, dodajte iseckan korijander i napravite ćuftice. Gotove ćuftice pržite u dubokom ulju.
Gulaš od soje
Za 2 osobe / Vreme pripreme: 70 minuta
Sastojci
Priprema
Soju natopite u vreloj vodi. Sitno seckan luk pržite na ulju nekih 10 minuta da požuti i počne da se lepi za šerpu. Iseckajte ili izmiksajte paprike, paradajz, beli luk, lišće peršuna, šargarepu izrendajte pa sve to dodajte prženom luku. Poklopite i krčkajte 15 minuta, dodajte soju, sitnu crvenu papriku i dva do dva i po litra vode. Kuvajte otprilike pola sata (ukupno 40 minuta), začinite i poslužite uz testeninu, pirinač, pire ili bareni krompir.
Da li ste čuli za Limun bajadere? Savremene domaćice bez njih ne mogu da zamisle slavsku trpezu
24/11/2024
9h
Sitni kolači bez kojih se tokom prazničnih dana ne može
BLACK NOVEMBER akcija: Ulaznice za koncert Laure Pausini po specijalnoj ceni
22/11/2024
2 dana
Ne propustite spektakl 18. decembra u Beogradskoj areni
Iskoristite sjajne popuste na HONOR uređaje tokom novembra meseca
22/11/2024
2 dana
Mesec najvećih sniženja je uveliko u toku, a kompanija HONOR pripremila je sjajne popuste na svoje pametne telefone i uređaje.
Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
3 dana
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Šta se to dogodilo kod Živojinovića tri dana posle slave? Prija je jasna: Ja nisam Brenina snaja
24/11/2024
1h
Aleksandra Prijović o Breni često govori
Suze u programu uživo: Sanja Marinković posle dve nedelje progovorila o gubitku majke
24/11/2024
3h
Majka Sanje Marinković dugo je bolovala
Sve se ori u kući Šaulića: U porodicu stigla još jedna devojčica, prekrasnog imena
24/11/2024
7h
Unuk Šabana Šaulića dobio drugo dete
Jelenu nije ni pitao za mišljenje! Odluka Novaka Đokovića podelila javnost
24/11/2024
7h
Odluka Novaka Đokovića podelila javnost
Komentari (0)