Lifestyle

Umesto pečenja i mrsnih obroka: Hranljivo voće na trpezi

Hranljivo voće na trpezi može da bude idelana zamena ukoliko želite da vaš novogodišnji meni bude bogat, a zdrav. Evo nekoliko sjajnih recepata...

Umesto pečenja i mrsnih obroka: Hranljivo voće na trpezi

Redovnim unosom ukusnog tropskog ploda možemo da regulišemo višak kilograma, sprečimo pojavu malignih oboljenja, ali i znatno korigujemo izgled kože i kose. Osim što je dobar za organizam, njegov ukus prija nepcima, posebno u kombinaciji s aromatičnim namirnicama i začinima...

Salata od avokada

Za jednu osobu
Priprema: 15 minuta

Sastojci: 

- 1 zreo avokado
- 150 g kinoe
 - pola glavice ljubičastog luka
- naseckan čeri tomato
- 200 g kukuruza šećerca 
- so, biber
- maslinovo ulje
- sok od pola limuna 
- korijander

Priprema: 

Kinou i kukuruz skuvajte. Sve sastojke isecite na kockice, zatim ih pomešajte s kuvanim šećercem i kinoom. Začinite jelo solju, biberom, maslinovim uljem i sokom od pola limuna, pa pospite korijanderom. Imaćete zdrav i hranjiv obrok za nekoliko minuta. Poslužite je u teglici.

Beli luk i tomato konfit - Savršeni uz sendviče i bruskete! (recept)

Photo by Alex Green from Pexels

 

 

Poširana jaja s avokadom

Za dve osobe
Vreme pripreme 30 minuta

Sastojci: 

- 4 jajeta
- 4 kriške tost hleba
- avokado
- kašika sirćeta
- kašika soli
- kašika paradajz-soka
- kašičica limunovog soka
- pola praziluka
- pola krastavca
- so, biber
- suva ljuta paprika
- maslinovo ulje

Priprema: 

Stavite vodu da vri. Dok ne provri, isecite avokado i začinite ga limunovim sokom, biberom, usitnjenom ljutom paprikom, kašikom maslinovog ulja, sirćeta i paradajz-soka. Sve to dobro izmešajte i na kraju izgnječite tako da se dobije gusti namaz. U kipeću vodu razbijte četiri jajeta i ostavite ih da se kuvaju tri-četiri minuta kako biste dobili poširana. Prvo na tost nanesite avokado, potom iseckano sveže povrće, poput krastavca, a zatim oprezno spustite jaje preko, da se ne bi razlilo. Pospite seckanim prazilukom. 

Tajna je u začinima: Pikantne arome ovih jela postaće redovne na vašoj trpezi

Photo by Foodie Factor from Pexels

 

Tikvice s avokadom

Za dve osobe

Vreme pripreme 40 minuta

Sastojci: 

- 2 tikvice
- 1 zreo avokado
- pola limuna 
- glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- so, biber
- bosiljak
- maslinovo ulje
- žuti i crveni čeri paradajz

Priprema: 

Tikvice isecite na tanke trake da liče na špagete. Ubacite ih u dublji tiganj i propržite, a potom dodajte vodu, pa ih barite oko četiri minuta. Pri kraju dodajte čeri paradajze. Posle toga spremite sos: avokado prepolovite, izvadite košticu i izdubite ga kašikom. Ubacite ga u blender ili secko i miksajte "meso" iz avokada. Dodajte beli luk, crni luk, limun, so i bosiljak. Tikvice procedite, u njih dodajte sos od avokada, a potom preko jela stavite prodinstan čeri paradajz. 

Testo na trpezi: Nećete odoleti pitama bogatog nadeva i punog ukusa

Photo by Daria Shevtsova from Pexels

 

Komentari (0)

Loading