Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
11h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Autor: Tamara Roksandić | 24/10/2020
Specijaliteti od mesa - Turnedo Rosini osvojiće vas na prvu!
Supa od luka i turnedo Rosini, koji se smatra najlukuznijim biftekom, sigurno su među najprepoznatljivijim specijalitetima zemlje koja se smatra pravim gastronomskim rajem za gurmane. Teža su za pripremu ali trud će vam se sigurno isplatiti: ako volite jela nesvakidašnjeg punog ukusa i fantastične arome, uživaćete u celom procesu – od pripreme do same degustacije.
Za 4 osobe
Vreme pripreme: 60 minuta
Sastojci:
kilogram luka
3-4 čena belog luka
50 g putera
kašika maslinovog ulja
kašika šećera
2 kašike brašna
200 ml belog vina
litar goveđeg bujona
nekoliko kriški hleba
150 g grijera
majčina dušica
so, biber
Priprema:
U dubljoj posudi istopite puter, dodajte maslinovo ulje, a potom i crni luk iseckan na tanke režnjeve. Luk poklopite i pržite 10 minuta dok ne postane staklast i dobije potrebnu mekoću. Dodajte kašiku šećera i nastavite s prženjem na laganoj vatri još 20 minuta kako bi se luk karamelizovao. Dodajte iseckani beli luk, a zatim sve pospite dvema kašikama brašna i dobro promešajte. Postepeno dodajite belo vino mešajući luk, a zatim topli goveđi bujon. Pokrijte i kuvajte još 15-20 minuta. Začinite prema ukusu. Kada supa bude gotova, sipajte u manje posude pogodne za rernu. Preko supe stavite komad-dva prepečenog francuskog hleba, pa izrendajte odozgo sir grijer. Ako ga nemate, izaberite neki koji se lako topi. Posude stavite u zagrejanu rernu na 10 minuta dok se sir ne rastopi i dobije zlatnožutu boju.
Za 2 osobe
Vreme pripreme: 45 minuta
Sastojci:
4 bifteka
kašičica maslinovog ulja
kašičica putera
4 režnja guščije džigerice
4 kriške preprženog belog hleba bez kore
kašičica crnog vina
čen belog luka
2 narezana tartufa, a ako nemate, vrganja ili šampinjona
Za sos od vina:
preostali saft u tiganju od prženja mesa i guščije džigerice
2 kašičice rakije
1 dl crnog vina
Priprema:
U tiganju pomešajte ulje i puter. Posolite i pobiberite biftek, stavite ga na vreo tiganj pa ga pržite najviše tri minuta dok ne dobije koricu. Okrenite ga, a potom izvadite, a u prazan tiganj stavite režnjeve guščije džigerice da se samo kratko karamelizuju i odmah iz izvadite na papirnu salvetu. Ne bacajte sokove iz tiganja jer ćete ih upotrebiti za sos od pečuraka. U drugom tiganju na malo putera ispržite pečurke, zalijte ih kašičicom crnog vina i dodajte seckani beli luk. U sos u kom ste pržili biftek, dodajte dve kašičice rakije i decilitar vina pa mešajte dok višak tečnosti ne ispari. To dodajte pečurkama i sve zajedno pržite oko tri minuta. Na tanjir stavite prepržen tost, na njega biftek, a odozgo režanj guščije džigerice. Na vrh stavite pečurke iz sosa i servirajte uz sos.
Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
11h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Odgovor Sergeja Trifunovića i Isidore Mijanović
21/11/2024
13h
Odgovor Sergeja Trifunovića i Isidore Mijanović
Dragana Laušević - Najdelotvornija antiejdž nega
20/11/2024
1 dana
Rukovodilac odeljenja Pierre Fabre u kompaniji Oktal Pharma savetuje nas kako se uz pomoć dermokozmetike Avene tretira problematična koža, ali pre svega - kako možemo da odložimo starenje uz prave proizvode
Tražite savršen kaput? Ako izaberete jedan od ovih 5 GUESS kaputa, nećete pogrešiti
19/11/2024
2 dana
Sezona zimskih jakni, kaputa i bundi uveliko je otpočela, a za sve one koji su nespremno dočekali ovaj novembar donosimo 5 savršenih kaputa brenda GUESS koji će ih ugrejati u ovim hladnim danima.
Samo 45 dana nakon rođenja ćerke Srne slavlje u domu Darka Lazića u Brestaču
21/11/2024
4h
Darko Lazić krstio ćerku
Najlepše haljine sa crvenog tepiha: Poznate dame blistale na Gala celebrities night
21/11/2024
14h
Gala celebrities night 2024. by HELLO!, Gloria & Story
Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
11h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Komentari (0)