
Zavirite u dnevnu sobu Lidije Vukićević: Jedan detalj posebno zapada za oko (FOTO)
31/03/2025
1 dana
Dnevna soba Lidije Vukićević mesto je gde glumica provodi najviše vremena
Autor: Tamara Roksandić | 15/08/2020
Ovi sočni zalogaji probudiće vaša čula...
trećina čaše maslinovog ulja
2 čena belog luka
3 kašike soja sosa
2 kašike limunovog soka
1 kašika dižonskog senfa
pola kašičice soli
osmina kašike paprike
2 kilograma bifteka
U velikoj posudi pomešajte maslinovo ulje, beli luk, soja sos, limunov sok, senf, so i biber. Isecite biftek na režnjeve, stavite u posudu i držite u frižideru u trajanju od 20 minuta do 8 sati, da meso upije sve sokove. Kada ste spremni, morate pripremiti tiganj. Ugrejte da ulje bude vrelo i pržite bifteke sa svake strane po pet minuta da biste postigli da bude srednje pečeno meso. Izvadite bifteke iz tiganja, pokrijte folijom i pustite da stoje 10 minuta pre serviranja, tako da se sokovi ponovo distribuiraju, a biftek će biti izvanredan i sočan. Poslužite ga s povrćem.
maslinovo ulje
kilogram odreska od junetine
so, biber
3 grančice ruzmarina
10 čeri paradajza
Neka odrezak odleži nekoliko sati u maslinovom ulju. Tako se stabilizuju mesne belančevine zbog čega je meso na samom kraju mnogo mekše i ukusnije. Meso secite na debljinu od četiri centimetra. Nikad nemojte odrezak direktno iz frižidera stavljati na vatru, dajte mu malo vremena da se ugreje. Posolite sa svake strane pa pecite ili na dobro zagrejanom roštilju ili na električnom roštilju s minimalnom količinom ulja.
Za srednje pečen biftek sledite korake, dva puta po dva minuta pečenja na svakoj strani, od ukupno osam minuta. Važno je slediti ova uputstva i ne okretati meso češće. Tokom pečenja možete grančicom ruzmarina umočenom u maslinovo ulje lagano da premažete meso s jedne i druge strane.
Tako se karamelizuju belančevine i odrezak dobija lepu braonkastu boju. Pre posluživanja, pustite odrezak da se “odmori" dva-tri minuta i da se sokovi stabilizuju, što će mu osigurati posebnu sočnost. Potom na meso stavite par kapi maslinovog ulja i servirajte ga sa isečenim čeri paradajzom i grančicama ruzmarina.
Zavirite u dnevnu sobu Lidije Vukićević: Jedan detalj posebno zapada za oko (FOTO)
31/03/2025
1 dana
Dnevna soba Lidije Vukićević mesto je gde glumica provodi najviše vremena
Kako da vaša kuća uvek predivno miriše? Ova tri super trika su jednostavna, a provereno deluju
29/03/2025
3 dana
Mirisi u kući su kao magija koja stvara udobnost i utiče na raspoloženje. Evo kako možete ispuniti svoj dom prijatnim notama bez kupljenih difuzora i aroma proizvoda. Lako i efikasno.
ŽURKA O KOJOJ SE PRIČA: SUPERSTAR GROZNICA U TIKE RADNJI
28/03/2025
4 dana
Superstar groznica u Tike radnji
Otkrivena dugo skrivana tajna Šabana Šaulića! Goca konačno priznala: Ona ga je opterećivala...
01/04/2025
2h
Gordana Šaulić o Šabanu otkrila do sada nepoznate detalje
Organsko povrće, kokoške, a tek da joj vidite cveće: Prava seoska idila Seke Aleksić
01/04/2025
3h
Kuća i dvorište Seke Aleksić izgledaju kao mali raj.
Komentari (0)