Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
12h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Autor: Tamara Roksandić | 18/07/2020
Morski plodovi - Jastog i škampi na Monako način
Za 2 osobe - 50 MINUTA
jastog
4 škampa
50 g maslaca
250 ml belog vina
100 ml likera od anisa
kašičica rendane pomorandžine kore
2 čena bela luka
pola kašičice komorača u prahu
kašičica paradajz pirea
2 kašike peršuna
2-3 kašicice neutralne pavlake
so, biber
sok od pola limuna
300 g pirinča
Jastog se seče od repa po pršljenovima, glava mu se podeli na četiri dela, noge odvoje. Škampima odvojite glave od repova. Stavite u mešavinu pola vode i pola belog vina da se kuva oko 10 minuta i posolite. U veći tiganj stavite pola maslaca, pola peršuna i beli luk pa dodajte raskomadanog jastoga, kao i repove škampa, da budu otvorene strane prema tiganju kako bi se sve lepo ispržilo. Dovoljno je pržiti oko tri minuta, pa okrenuti i propžiti još toliko. Zalijte likerom i zapalite.
Potom promešajte i sačekajte da se plamen ugasi. Izvadite sve i pokrijte folijom da bude toplo. U sos dodajte komorač, tečnost u kojoj su se kuvali jastog i škampi, vino, paradajz pire, so i biber, kao i rendanu pomorandžinu koru. Ostavite da se kuva na srednjoj temperaturi dok pola ne ispari i bude fina gustina. Dodajte potom nekoliko kapi soka od limuna, ostatak putera i sitno seckanog peršuna, neutralnu pavlaku i poprskajte likerom od anisa. Stavite jastoga i škampe u malo dublji tanjir preko kuvanog pirinča kojeg ste prelili vrućim sosom.
Za 2 osobe - 35 MINUTA
srednja hobotnica
šoljica kozica ili škampa
rep jastoga
zelena salata
šoljica dagnji
pola paradajza
kašika limunovog soka
2 kašike maslinovog ulja
kašika jabukovog sirćeta
čen belog luka
so, biber
Sve morske plodove očistite i skuvajte, s tim što bi trebalo da znate da se hobotnica najduže kuva, oko sat vremena. Dodajte sve sastojke u činiju i pomešajte. Stavite u frižider na sat-dva i poslužite na listovima salate i s kolutovima paradajza. Prelijte sosom napravljenim od limunovog soka i jabukovog sirćeta, uz samleveni beli luk, posolite i zabiberite.
Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
12h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Odgovor Sergeja Trifunovića i Isidore Mijanović
21/11/2024
14h
Odgovor Sergeja Trifunovića i Isidore Mijanović
Dragana Laušević - Najdelotvornija antiejdž nega
20/11/2024
1 dana
Rukovodilac odeljenja Pierre Fabre u kompaniji Oktal Pharma savetuje nas kako se uz pomoć dermokozmetike Avene tretira problematična koža, ali pre svega - kako možemo da odložimo starenje uz prave proizvode
Tražite savršen kaput? Ako izaberete jedan od ovih 5 GUESS kaputa, nećete pogrešiti
19/11/2024
2 dana
Sezona zimskih jakni, kaputa i bundi uveliko je otpočela, a za sve one koji su nespremno dočekali ovaj novembar donosimo 5 savršenih kaputa brenda GUESS koji će ih ugrejati u ovim hladnim danima.
Samo 45 dana nakon rođenja ćerke Srne slavlje u domu Darka Lazića u Brestaču
21/11/2024
5h
Darko Lazić krstio ćerku
Najlepše haljine sa crvenog tepiha: Poznate dame blistale na Gala celebrities night
21/11/2024
15h
Gala celebrities night 2024. by HELLO!, Gloria & Story
Nezaboravno veče glamura: Gala Celebrities Night - Red Carpet
21/11/2024
12h
Gala Celebrities Night - Red Carpet
Komentari (0)