07/05/2024
1 dana
Još 11 superzvezda novog muzičkog talasa stiže na beogradsko UŠĆE od 28. do 30. JUNA!
Autor: Marija Milenković | 20/06/2020
Ako ste se zasitili rutine u spremanju jela, predlažemo vam svojevrsno gastro putovanje. Uz ove specijalitete vijetnamske i tajlandske kuhinje, koji su mešavina najrazličitijih nesvakidašnjih ukusa, pravi gurmani neće uživati samo u zalogajima već i u opojnim mirisima i neverovatnim bojama
Za 2 osobe: priprema 40 minuta
Sastojci
350 g nudli
tikvica
crvena paprika
pola glavice crnog luka
2 šargarepe
2 kašike ulja
jaje
pola šolje pečenog ili prženog kikirikija
pola šolje seckanih, svežih začinskih biljčica (struk mladog luka, korijander ili peršun, bosiljak)
Sos
3 kašike ribljeg sosa
3 kašike žutog šećera
3 kašike supe od povrća
2 kašike sirćeta
kašika soja sosa
kašičica ljutog Sečuan sosa
Priprema
U šerpu sipajte veću količinu vode i obilno je posolite. Kada voda proključa, potopite nudle u nju, poklopite, odmah sklonite sa šporeta i ostavite da stoji tri minuta. Nakon tog vremena, nudle procedite i isperite hladnom vodom. Ostavite ih u cediljki. Tikvicu, luk, papriku i šargarepe očistite, pa isecite na tanke, dugačke štapiće ili na spirale ako imate odgovarajuću alatku. Sve sastojke za sos sipajte u manju teglu, dobro zatvorite i intenzivno promućkajte da se sjedine. Sipajte kašiku ili dve ulja u zagrejan vok. Dodajte povrće i pržite uz mešanje dva do tri minuta. Prespite ga u drugu posudu. Dodajte kašiku ulja u vok pa stavite isceđene nudle. Pržite oko minut, pa dodajte sos, dok on ne počne da se zgušnjava i hvata za nudle. Pomerite nudle malo sa strane i u rupu stavite jaje. Mešajte jaje s nudlama oko minut. Na kraju dodajte povrće, kikiriki i sitno seckane sveže začine.
Za 2 osobe: priprema 60 minuta
Sastojci
30 g đumbira
200 g pirinčanih nudli
200 g šampinjona
četvrt glavice kineskog kupusa
korijander
bosiljak
sojine klice
so
ulje
2 šargarepe
štapić cimeta
ljuta papričica
kašičica čili sosa
soja sos
2 manja praziluka
Priprema
Cimet, zrna korijandera i đumbir isečen na kolutiće stavite u šerpu i propržite. Dodajte im potom praziluk i šargarepu isečene na krupnije komade. Neka se još malo prži, pa nalijte dva litra vode i ostavite da se kuva 40 minuta na tihoj vatri. Umesto vode, bolje bi bilo da sipate bujon od telećih kostiju. Kad se povrće skuva, procedite supu, pa dodajte ljuti sos i soja sos. Šampinjone operite, isecite na deblje komade i prodinstajte na malo ulja. Kineski kupus sitno iseckajte, prodinstajte, pa posolite. Iseckajte bosiljak. Stavite nudle da se kuvaju ne više od pet minuta. Šampinjone, nudle i kupus sipajte u činije za serviranje. Prelijte ih bujonom i kao garnir stavite svež praziluk i iscekanu ljutu papričicu.
07/05/2024
1 dana
Još 11 superzvezda novog muzičkog talasa stiže na beogradsko UŠĆE od 28. do 30. JUNA!
5 grešaka koje mogu pokvariti čak i najskuplji enterijer: Poslednja odaje da ste baš škrti
06/05/2024
2 dana
Na greške koje kvare enterijer ukazuju stručnjaci
03/05/2024
5 dana
Običaji na Veliku subotu kod pravoslavnih vernika zahtevaju odricanje, molitve i spokoj
Prija bez Filipa došla na svadbu prijatelja: Razlaz supružnika dogodio se iznenada
08/05/2024
12h
Aleksandra Prijović bez Filipa Živojinovića prvi put posle dužeg vremena u javnosti
Hitno se oglasio: Toni Bijelić otkrio istinu o pomirenju sa Draganom
08/05/2024
23h
Pomirenje Dragane Mirković i Tonija Bijelića glavna tema
Komentari (0)