
Zavirite u dnevnu sobu Lidije Vukićević: Jedan detalj posebno zapada za oko (FOTO)
31/03/2025
1 dana
Dnevna soba Lidije Vukićević mesto je gde glumica provodi najviše vremena
Autor: Tamara Roksandić | 23/05/2020
Jela od mekane govedine pravi su izbor za nedeljni ručak. Isprobajte.
300 g lisnato testo
600 g govedine
500 g šampinjona
6 kriški kuvane šunke
crveni luk
2 žumanca
2 kašičice žlica senfa dižon
ulje suncokretovo
kašičica putera
so i biber
Dobro posolite i pobiberite meso. Na ugrejanom ulju propržite meso sa svih strana i premažite ga senfom pa ostavite da malo odstoji. Narežite luk i usitnite šampinjone pa ih prepržite u tiganju. Posolite i pobiberite pa posle jednog minuta dodajte malo putera.. Pržite dok ne ispari sva tečnost. Ostavite šampinjone sa strane da se ohlade. Razvaljajte testo u pravougaonik. Na njega stavite kriške šunke, pa preko pečurke usitnjene u mikseru. Na sredinu stavite biftek i obložite ga testom. Zamotajte u foliju i ostavite u frižideru pola sata. Premažite testo žumancima. Pecite oko 35 min na 200°c I poslužite s nekim povrćem.
1 kašičica šećera
600 g goveđeg mesa
so
100 g slanine
Kockica supe
2 šargarepe
2 čena belog luka
biber
2 kašike paradajz pirea
1 glavica crnog luka
250 ml tamnog piva
Isecite slaninu na trake, propržite je a masnoću koja je slanina ispustila tokom pečenja, ne bacajte, potrebna je prženje govedine. Prebacite proprženu slaninu u posudu koju ćete kasnije koristiti za kuvanje gulaša. Isecite goveđe meso na kockice, zatim propržite u istom tiganju koji ste koristili za prženje slanine. Pustite da voda iz mesa ispari, i pržite dok ne porumeni. Prebacite meso u posudu u koju ste prethodno prebacili slaninu. Sitno isecite crni luk, pa ga propržite dok ne postane mekan.
Povremeno dodajte malo vode ako je potrebno. Kada je crni luk ispržen, sitno iseckajte beli luk i propržite. Dodajte pivo, promešajte i kuvajte oko 5 minuta. Prebacite sve u posudu sa mesom, dodajte paradajz pire a onda isecite šargarepu I ubacite je u jelo. Potom ubacite kocku za supu, pospite sve s kašičicom šećera i začinite kašičicom majčine dušice. Sve promešajte i dolijte vode tek toliko da prekrije meso. Vodu dodajte povremeno tokom kuvanja. Gulaš ostavite da se krčka na blagoj vatri minimalno 2 sata.
Zavirite u dnevnu sobu Lidije Vukićević: Jedan detalj posebno zapada za oko (FOTO)
31/03/2025
1 dana
Dnevna soba Lidije Vukićević mesto je gde glumica provodi najviše vremena
Kako da vaša kuća uvek predivno miriše? Ova tri super trika su jednostavna, a provereno deluju
29/03/2025
4 dana
Mirisi u kući su kao magija koja stvara udobnost i utiče na raspoloženje. Evo kako možete ispuniti svoj dom prijatnim notama bez kupljenih difuzora i aroma proizvoda. Lako i efikasno.
Kao da joj Ceca nije sestra: Kuća Lidije Ocokoljić nije ni nalik vili u Ljutice Bogdana
28/03/2025
4 dana
Dom Lidije Ocokoljić sušta je suprotnost Cecinoj vili
ŽURKA O KOJOJ SE PRIČA: SUPERSTAR GROZNICA U TIKE RADNJI
28/03/2025
4 dana
Superstar groznica u Tike radnji
Supruga Sergeja Ćetkovića okupila pola estrade: Rodjendansko slavlje trajalo do zore
02/04/2025
3 min
Rođendan Kristine Ćetković okupio pola estrade
Želeli su da me iskoriste: Anastasiju Ražnatović izdali najbliži
02/04/2025
2h
Ispovest Anastasije Ražnatović emotivnija nego ikad
Omiljeni doručak Kristine Radenković: Spreman za 5 minuta, a kalorije topi kao od šale
02/04/2025
1h
Doručak Kristine Radenković savršen za poneti
Najobrazovanija pevačica regiona: Nećete verovati koje je sve škole završila Neda Ukraden
02/04/2025
2h
Školovanje Nede Ukraden trajalo je dugo, ali je itekako vredelo.
Organsko povrće, kokoške, a tek da joj vidite cveće: Prava seoska idila Seke Aleksić
01/04/2025
14h
Kuća i dvorište Seke Aleksić izgledaju kao mali raj.
Komentari (0)