Lifestyle

Kranjska pogača sa sirom i paprikom: Sočno praznično pecivo za desetku!

Kranjska pogača sa sirom i paprikom: Sočno praznično pecivo za desetku!

Sezona je raskošnih trpeza na kojoj uvek možemo da dodamo po koju novu ukusnu senzaciju

Ukoliko je na vašem ovih dana bio pravi švedski sto, vreme je da bogatstvo ukusa upotpunije još jednom slanom delicijom. Reč je o kranjskoj pogači koja je fenomenalnog ukusa.

Potrebno:

Za meru koristimo čašu od kiselog mleka:

- 1 čaša malog kiselog mleka,

- 1 čaša ulja

- 3 cela jajeta

Ove torte učiniće vašu novogodišnju trpezu savršenom

Priprema: 

Sve umutiti na jednoličnu masu. U to dodati 2 čase brašna, 1 prašak za pecivo, 150 gr sira trapista iseckanog na kockice i 150 gr parizera takođe iseckanog na kockice i soli po želji a možete dodati i seckane crvene ili žute babure.

Sve pomešati i sjedini i sipati u dobro podmazan pleh ili kalup.

Peći na 200 stepeni, 30-40 minuta.

Bonus recept za desert:

Supruga najboljeg tenisera na svetu Novaka Đoković, Jelena poznata je kao neko ko propagira zdravu ishranu. Ona sa svojim pratiocima na Instagramu s vremena na vreme podeli kako fotografiju tako i po neki recept koji voli da sprema članovima svoje porodice.

Evo kako se pravi ova ukusna poslastica:

Sastojci koji su potrebni su sledeći:

– 200 g kakao putera;

– 2 kašike kokosovog ulja;

– 150 g kakao praha;

– 3 kašike javorovog sirupa;

– 1 kašičica lecitina;

– prstohvat soli.

Sastojci za sloj od bele čokolade:

– 100 g kakao putera;

– 1 kašika kokosovog ulja;

– 3 kašike javorovog sirupa;

– 1 kašičica lecitina

https://www.instagram.com/p/BLWNZxsBR9X/?utm_source=ig_embed

Pripema:

Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijenu smesu podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro, prenosi “Alo”.

Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju.

Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, pa ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.