Ruskinje su istovremeno i nežne i seksi: Donosimo vam pet beauty saveta kako da budete baš poput njih

27/06/2018 | 16:00

Konačno znamo tajne kojima se služe manekenke Irina Šajk i Nataša Poli i zašto izgledaju tako prelepo i negovano…

Osim gena, svoju očaravajuću, eteričnu lepotu i šarm Ruskinje mogu da zahvale i određenom stilu života. Lepota Ruskinja nadaleko je slavna i mnogi se slažu da su Ruskinje među najlepšim ženama sveta.

Ovo su njhovih pet tajni koje im pomažu da izgledaju besprekorno.

1. Mnogo pešačenja kao najdraža rekreacija

Osim odličnim genima, Ruskinje za svoju lepotu mogu da zahvale i određenom stilu života. Naime, one više od bilo kojih vežbi vole da pešače. Svoju vitkost duguju dugim šetnjama čak i po najoštrijim ruskim zimama. Nakon pešačenja druga najomiljenija rekreacija im je plivanje, zatim vožnja bicikla, vežbanje u teretani, a koliko vole da brinu o svom izgledu i telu, dokazuje i činjenica da često posećuju spa-centre i kozmetičke radnje.

2. Povrće i bilje u tanjiru i u kupatilu

Ishrana Ruskinja bogata je korenastim povrćem, a u njihovim tanjirima svakodnevno se nađu i tople povrćne supe, tradicionalno jelo ruske kuhinje. Ruskinje su širokih ruku prigrlile i darove prirode koje koriste za održavanje lepote kože i kose. Među najčešćim biljkama i začinskim biljem u njihovim kuptilima mogu se naći hmelj, kopriva, detelina i slično bilje koje koriste za održavanje svežine i zdravlja kože, ali i za za sjajnu, čvrstu i kosu.

🦁

A post shared by Natasha Poly (@natashapoly) on

3. Lupkanje po licu za što dužu mladolikost

Kada je reč o šminkanju, Ruskinje se služe nekim neuobičajenim metodama kako bi njihova lica izgledala što svežije, zdravije i mlađe. Jedan od trikova kojima se koriste je lagano lupkanje po licu kada nanose šminku, što pomaže da koža što duže izgleda mladoliko. Ruskinje su poznate po svojim velikim, očaravajućim očima, a ove prelepe žene vole još više da ih naglase velikim slojem maskare i bogato nanesenim senkama.

4. Šminka za lepotu i zaštitu

Ruskinje su nadaleko poznate i po svojoj nežnoj, svetloj puti i besprekornom tenu, što, između ostalog, zahvaljuju i hladnom ruskom vazduhu koji zatvara pore i doprinosi da koža bude glatka. Uz takav ten nose odvažne boje ruževa, favoriti su im crvena i smeđa, a na ruž često još nanesu i sjaj za maksimalan utisak. Sjaj im služi i kao zaštita usana od suve i hladne klime.

5. Maska od jaja za lice i kosu

Ruskinje insistiraju na prirodnim tretmanima lepote, naročito kada je reč o licu i kosi. Jedan od najdražih kućnih tretmana je maska za jajima koju pripremaju na sledeći način:

Za lice:

-umijte lice toplom vodom i osušite ga tapkanjem peškirom

-razbijte jaje i odvojite belance od žumaceta

-za masku koristite belance kojem ste dodali kašiku mleka

-masku nanesite na lice i ostavite da odstoji 10 do 15 minuta

-isperite lice hladnom vodom

Za kosu:

-žumancetu dodajte malo maslinovog ulja i meda i dobro izmešajte

-masku nanesite na kosu i držite je jedan sat

-operite kosu šamponom kao i uvek

Story.rsZadovoljna.hrGuliver/Getty, Instagram

Još iz rubrike