Prolećna čorbica je IDEALAN RUČAK kada umorni dođete s posla: OPORAVIĆE VAS ZAGARANTOVANO! (recept)
Ukusna, zdrava, zasitna! Najlepša čorba za najlepše godišnje doba!
Potrebni sastojci:
50 grama putera
1 iseckan praziluk
1 iseckan crni luk
1 l vode
3 velika krompira (iseckana)
2 velike šargarepe (iseckane)
nekoliko svežih špargli
70 grama nekuvanog belog pirinča
4 kašičice soli
50 grama svežeg spanaća
1 šolja pavlake
Način pripreme:
Rastopite puter u velikoj posudi na srednjoj vatri. Ubacite praziluk i crni luk i propržite dok ne bude omekšaju. Sipajte vodu u lonac. Dodajte krompir, šargarepu, špargle i pirinač. Začinite solju.
Prokuvajte, smanjite toplotu i kuvajte 30 minuta, dok povrće i pirinač ne budu mekani. Na kraju dodajte spanać i pavlaku u supu, i nastavite da kuvate oko 5 minuta.
Ostavite da malo odstoji i servirajte toplo.
Uživajte, prijatno!