Pileći kebab – nezaboravan užitak za vaše čulo ukusa! Isprobajte… (RECEPT)

26/02/2019 | 17:16

Priprema domaćeg kebaba nije nimalo teška i jedino pečenje koje uključuje jeste pečenje piletine na štapiću za ražnjiće.

Kako bi kebab bio što autentičniji onom kojeg možete kupiti u različitih fast food restoranima, meso iseckajte ravno sa štapiće, a zatim ga spojite s omiljenim povrćem.

Sastojci:

500 grama pilećih prsa
1 kašičica kumina
1 kašičica timijana
1 kašičica origana
1 kašičica crvene paprike
100 grama feta sira
1 grčki jogurt
1 kašika majoneza
Sok od pola limuna
Sitno seckani sveži peršun
Paradajz
Zelena salata
Seckani kupus
Kukuruz
Luk
Tortilje
Ulje
So i biber

Postupak pripreme:

Meso naseckajte na veće komade, pa ga ubacite u mešavinu kumina, timijana, origana, crvene paprike.

Dodajte i malo ulja, dobro natrljajte meso i nabodite ga na štapiće za ražnjiće.

Na tiganju zagrejte malo ulja, pa pecite ražnjiće dok ne budu gotovi.

Za to vreme zagrejte tortilju i naseckajte povrće.

Koristiti možete bilo koje povrće po želji.

Sos napravite tako da pomešate grčki jogurt, majonez, probušite beli luk, sok od pola limuna i sitno seckani sveži peršun.

Kada je meso gotovo, nožem ga isecite sa svih strana štapića kako biste dobili komadiće koje ćete zatim upakovati u tortilje.

Meso možete i jednostavno skinuti sa štapića pa ga u kockicama dodati u tortilje.

Na zagrejanu tortilju dodajte sos, posložite povrće i feta sir, pa dodajte meso i urolajte. Tortilja neka bude čvrsto stisnuta kako vam dodaci ne bi ispadali, a želite li biti sigurni da će sve ostati na jednom mestu, umotati je možete i u foliju.

Story.rsStil/Gastro.24 Sata.HrGuliver Getty Images

Još iz rubrike