Osam znakova koji ukazuju da je muškarac spreman za brak

09/07/2017 | 12:28

Američko istraživanje otkrilo je da više od polovine muškaraca od 21. do 34. godine želi da se što pre oženi i ima decu.

Kolumnista askmen.com Andi Ajzenkopf smatra kako brak pruža brojne prednosti za muškarca, poput redovnog seksa, ispunjenog slobodnog vremena s partnerkom i mogućnost osnivanja porodice.

Pa, evo po kojim momentima možete prepoznati je li vaš muškarac spreman na sledeći korak u vezi – brak.

1. Želja za “smirivanjem”

Muškarac koji svoj život doživljava haotičnim i u njega želi da uvede red, izgubio je interes za čestim izlascima i pijankama s ekipom, pokazuje da je spreman da se skrasi. Zbog toga će svojoj devojci sve češće davati naznake da razmišlja o zajedničkoj budućnosti, bilo da je to kroz spominjanje toga gde biste mogli da putujete za dve godine, jesu li mu bolja mala ili velika venčanja, do toga koja su mu imena za decu najlepša.

2. Zajednički život je privlačan

Muškarcu kojem je dosadilo nalaženje nekoliko puta nedeljno, a da to nije samo zbog nepotrebnog trošenja benzina već zbog želje da svakodnevno zajedno provodi vreme s devojkom, spreman je da ljubav “zagospodari” njegovim životom. Osim toga, ako ideja da partnerke više nema i da ponovno bude samac postane zastrašujuća, označava duboku povezanost i sigurnost da je ona ta “prava”.

3. I njene mane su podnošljive

Za razliku od prošlih veza ne smeta mu što njegova devojka može satima da obilazi prodavnice, što ne vadi kosu iz slivnika nakon tuširanja ili što ga zafrkava pred prijateljima… odnosno ne postoji ništa kod nje što ga potpuno “izbacuje iz takta”. On jednostavno ceni njen karakter dovoljno da poželi da baš takvu devojku zauvek ima kraj sebe, smatra kolumnista Andi.

4. Njena i njegova porodica

Međusobno su upoznali porodice, obeležili rođendane, i druge svečanosti, a porodica je prihvatila činjenicu da je on važan faktor u njenom životu. Osim toga, njen tata uprkos sitnim provokacijama koje “servira” kandidatu za zeta, postaje mu sve draži do te mere da želi s njim da provodi vreme i popije po koje pivo, pokazuje da smatra odnos dubljim nego kao prolaznu vezu.

5. Zna koji prsten želi…

Iz njene priče ili sitnih znakova shvatio je da ona nipošto ne želi žuto već belo zlato, ili da su joj draži jednostavni od glomaznih prstena, a i sam je nekoliko puta prolazeći kraj zlatare “bacio oko” na cene. Muškarac na tom stupnju veze odlazak u kupovinu više ne gleda kao na dužnost već jednu od gestova dokazivanja ljubavi.

6. Događaji oko venčanja zvuče jako privlačno

Muškarac koji je spreman za brak već je razradio ideju kako bi njegovo momačko veče trebalo da izgleda, kao i kuda bi se otputovalo na medeni mesec. Ako mu se biranje benda i pronalazak prostora za venčanje čini kao zanimljiv zadatak, a ne kao mučan posao, znak je da se već zamišlja u svečanom odelu mladoženje.

7. Spreman na finansijsku žrtvu

On koji se odrekao svakodnevnih odlazaka na kafu, “bacanja” novca na kladionice i igrica za PlayStation kako bi sa dragom spavao u većem krevetu ili imao bolju mašinu za pranje veša, dovoljno je zreo da shvata kako bračni život podrazumeva znatna odricanja od vlastitih želja.

8. Zamišlja je kao majku svoje dece

Od svih navedenih tačaka, ova je po kolumnisti Andiju najznačajnija. Muškarac koji svoju devojku zamišlja kao majku njihove dece time pokazuje da temelj odnosa nije strast ili prolazna zaljubljenost, već poštovanje i ljubav prema njenom karakteru, kao i poverenje da će ona biti sjajna majka.

story.rs24sata.hrguliver/Getty

Još iz rubrike