NAPRAVITE LAKO I SMAŽITE BRZO: Praznična atmosfera nije potpuna bez ČOKOLADNOG rolata!

08/01/2019 | 14:59

Pozovite prijatelje na slatki zalogaj.

Patišpanj:

8 belanaca

8 kašika šećera

100 g brašna

150 g mlevenih oraha

1 kašika ulja

½ kašičice praška za pecivo

Fil:

8 žumanaca

20 kašika šećera

250 g maslaca

100 g čokolade

Dodati:

3 kašike marmelade od kajsija

50 g rendane čokolade

Priprema: 

Izmiksajte belanca sa postepenim dodavanjem šećera. U čvrst šam dodajte brašno sa praškom za pecivo i orahe. Promešajte varjačom a onda sipajte i ulje. Izručite u pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 C 15-18 minuta. Pečeni rolat izvadite iz pleha i zajedno sa papirom uvijte rolat. Ostavite da se ohladi.

Sjedinite žumanca i šećer i na pari skuvajte fil. Kada se fil ohladi, dodajte maslac i dobro izmiksajte. Od fila odvojte 4 kašike i sklonite na stranu za kasnije premazivanje rolata.

Čokoladu otopite na pari i dodajte u fil. Ponovo sve zajedno izmiksajte.

Odvijte rolat i skinite papir. Patišpanj premažite marmeladom od kajsija a onda i čokoladnim filom. Rolat uvijte i premažite žutim filom koji ste odvojili nakon kuvanja fila i pospite rendanom čokoladom.

Story.rsMINJINAKUHINJICA.RS

Još iz rubrike