Najveće zablude o čišćenju lica

04/11/2017 | 17:09

Koliko je temeljno uklanjanje nečistoća s kože važno za zdrav i blistav ten, svaka žena odlično zna, međutim, većina ipak pravi brojne greške prilikom ovog rituala, a mi vam otkrivamo pet najčešćih

Čišćenje lica među najvažnijim je koracima u celokupnoj beauty rutini. Samo kada temeljno operete kožu svi proizvodi, poput krema i seruma, imaće optimalno dejstvo. Možda ste do sada mislili da znate kako se pravilno uklanjaju nečistoće s lica, međutim, proverite da li pravite neki od narednih propusta. U nastavku vam otkrivamo najzastupljenije mitove kojih bi odmah trebalo da se oslobodite ukoliko želite da vaš ten bude blistav i bez bubuljica.

Dovoljno je očistiti lice jednom dnevno

Lekciju da bi pre spavanja trebalo temeljno oprati lice kako biste uklonili sve tragove šminke, verovatno ste odavno naučili. Međutim, podjednako je važno očistiti lice i nakon buđenja. Kao što uveče skidamo make-up i sve druge nečistoće koje su se nakupile tokom dana, isti postupak trebalo bi ponoviti i ujtru da bismo kožu pripremili da apsorbuje preparate za negu.

Nije neophodno prati ruke pre čišćenja lica

Koliko god vam se činilo da su vam ruke čiste, obavezno ih temeljno operite sapunom pre nego što počnete da obavljate svoju beauty rutinu. To je jedini način da budete sigurni da ste otklonili svu prljavštinu i sve bakterije s lica.

Piling lica dozvoljen je svakog dana

Devojke sa masnom i problematičnom kožom često posežu za jakim sredstvima za čišćenje, poput pilinga koji sadrže abrazive. Međutim, preterana upotreba ovih preparata može još više da pogorša stanje. Za uklanjanje nečistoća trebalo bi koristiti blaga sredstva, poput miceralnih voda, dok je piling dozvoljen najviše dva puta nedeljno.

Vruća voda je najbolja za umivanje

Temperatura vode kojom se umivate veoma je važna. Mnoge devojke imaju pogrešno uverenje da je dobro prati lice vrućom vodom koja otvara pore, ali to nije istina. Naprotiv, vruća voda isušuje kožu i stvara crvenilo i druge iritacije dok istovremeno loše utiče na tonus kože. Zbog toga lice treba umivati hladnom ili mlakom vodom.

Losioni su bolji od sapuna

Mnogo je devojaka koje veruju da sapuni, gelovi ili pene za pranje lica isušuju kožu pa umesto njih koriste losione. Ovo uverenje je pogrešno jer kremasta struktura losiona može da dovede do zatvaranja pora, a osim toga, smanjuju sposobnost kože da apsorbuje negujuće kreme i serume. Ukoliko imate veoma suvu kožu, koristite micelarnu vodu.

Ivana Nikolićguliver/thinkstock

Još iz rubrike