Najčešće greške sa obrvama koje si i sama nekad napravila

14/07/2017 | 15:55

“Obrve su duša našeg beauty izgleda”, kažu makeup stručnjaci koji konstantno tvrde da obrve uokviruju lice i daju mu karakter. Neke žene ih ne shvataju previše ozbiljno, što može prouzrokovati mnogobrojne greške i sigurni smo da ste se nekada i same “opekle” kada je u pitanju njihovo oblikovanje i iscrtavanje.

Misliš da bi tvoje obrve trebalo da budu simetrične?

Zapamti, obrve su sestre, ali ne bliznakinje! Zato se ne opterećuj mnogo što nisu potpuno iste.

Svakodnevno čupanje takođe nije preporučljivo, jer stručnjaci misle da bi obrve nekada trebalo da izrastu do svog konačnog obima. U tom slučaju, nakon puštanja obrva, poseti jednom stručnjake koji će ih pravilno oblikovati i onda redovno možeš sama da ih sređuješ.

Zapamti još i da ne bi trebalo da čupaš obrve pre tuširanja, već uvek posle kupanja.

Često devojke pogrešno odrede mesto luka.

Da i ti ne pogrešiš, stavi olovku od mosta nosa preko sredine oka i tu gde se olovka ukršta sa obrvama ćeš pronaći najvišu tačku luka.

Takođe, nikada ne čupaj dlačice iznad obrva i ne veruj univerzalnim proizvodima za oblikovanje obrva, jer je svaki par obrva unikatan, kao i devojka kojoj pripadaju.

Naravno za čupanje obrva potrebno ti je ogledalo, ali nemoj da staneš previše blizu, jer tako nećeš imati pogled na celo lice.

Pogrešno bojiš obrve?

Prihvati uobičajen savet da ako imaš svetliju kosu, onda ih oboj za nijansu tamnije od boje kose, a ako ti je kosa tamnija, onda upotrebi olovku u boji tvoje kose. I nikada ne koristi crnu olovku za obrve.

Bonus savet: Nikada ne čupaj obrve za vreme ciklusa, jer je tada prag bola veći.

Story.rsmake-up.rsprintscreen

Još iz rubrike