Novi trend u seksu koji je oduševio sve žene: Dišite sa partnerom do orgazma!

17/04/2019 | 14:35

Volite da eksperimentišete u seksu i da probate se nove “trikove”? Onda je ovo tekst za vas!

Disanje je “najnoviji trend”, a pravilno disanje može pomoći na emocionalnom, mentalnom i fizičkom nivou. Istraživanja su pokazala kako prosečni tinejdžer i odrasla osoba koriste samo trećinu svog disajnog sistema, objasnila je Rebeka Denis iz “Breathing Tree” radionice.

Denis kaže i da je disanje gotovo prinudno naučeno ponašanje, jer kad zadržavamo dah kako bi se nosili s emocijama i stresom, zatežemo i mišiće s kojima dišemo. Zadržavanje daha kad smo pod stresom, objašnjava, zapravo je protivintuitivno, a kaže i da je “najbolji način borbe protiv stresa uzimanje dubokih udisaja iz dijafragme”.

Stručnjak za seks i ljubavne odnose, Ejmi Džons je na tragu toga otkrila kako su vežbe disanja “korisne za koncentraciju i pamćenje, ali njima možemo da poboljšamo i svoj seksualni život”. I to jednostavno tako da dišemo sa svojim partnerom.

– Zajedničko disanje može da stvori veću intimnost i bliskost. Držanje daha dok se približavate orgazmu prilično je uobičajeni instinkt, ali može ograničiti količinu novog kiseonika koji ulazi u vaš organizam, što može biti kontraproduktivno – objasnila je Džons.

A kako bi izbegli sve moguće poteškoće, Džons za The Sun savetuje sledeće korake:

– Počnite tako što ćete duboko udahnuti i izdahnuti kako biste povećali protok krvi i intimnost.
– Kada osetite da se približavate vrhuncu, nastavite duboko da dišete.
– Kada počne orgazam, pokušajte najbolje što možete da nastavite da dišete duboko i opustite se. Na početku možete da se osećate kontra-intuitivno, ali pokušajte i dalje duboko da dišete i nastavite da se opuštate. Ne samo da to može da poboljša vaš orgazam, već ćete se i osećati bliski sa partnerom.

Hoćete li probati ovaj novi trik?

story.rsaska.rsguliver/gettyimages

Još iz rubrike