Lifestyle

Lagan i ukusan obrok, savršen za veče sa prijateljima: 3 ideje za bruskete na italijanski način

Lagan i ukusan obrok, savršen za veče sa prijateljima: 3 ideje za bruskete na italijanski način

Uz malo starog hleda, začina i nezaobilaznog maslinovog ulja imaćete sjajan obrok, ekonomičan i po svačijem ukusu. Ovu su naši predlozi za 3 vrste brusketa.

OSNOVNI RECEPT

POTREBNO JE

stari francuski hleb, maslinovo ulje, nekoliko listova svežeg bosiljka, beli luk, so i biber po ukusu

PRIPREMA

Zagrejati rernu na 180-200 stepeni. Iseći hleb na kriške debljine do santimetra. Poređati hleb na tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći ga oko 10 minuta. Dok se hleb peče mogu se pripremiti ostali sastojci za bruskete. Oljuštiti nekoliko čena belog luka. Vruć, prepečen hleb natrljati belim lukom. Luk se ne secka, već se ceo čen luka koristi da se premaže površina hleba. Posoliti i pobiberiti, ako želite i posuti sitno seckanim bosiljkom. Prelijte sa nekoliko kapi maslinovog ulja.

BRUSKETE SA PARADAJZOM

POTREBNO JE

osnovni recept, dva paradajza, mocarela

PRIPREMA

Dok se hleb peče, iseckati paradajz na kockice. Kada su bruskete pripremljene, iseckan paradajz se stavi odgore i pospe seckanim bosiljkom. Iseći malo sveže mocarele i dodati na hleb uz paradajz. Preliti maslinovim uljem.

BRUSKETE SA PRŠUTOM

POTREBNO JE

osnovni recept, pršuta, mocarela

PRIPREMA

Na gotove bruskete staviti po jedan list tanko izrezanog pršuta. Staviti nekoliko komadića sveže mocarele i sve zaliti sa nekoliko kapi ulja.