Pileći kebab - nezaboravan užitak za vaše čulo ukusa! Isprobajte... (RECEPT)
Priprema domaćeg kebaba nije nimalo teška i jedino pečenje koje uključuje jeste pečenje piletine na štapiću za ražnjiće.
Kako bi kebab bio što autentičniji onom kojeg možete kupiti u različitih fast food restoranima, meso iseckajte ravno sa štapiće, a zatim ga spojite s omiljenim povrćem.
Sastojci:
500 grama pilećih prsa
1 kašičica kumina
1 kašičica timijana
1 kašičica origana
1 kašičica crvene paprike
100 grama feta sira
1 grčki jogurt
1 kašika majoneza
Sok od pola limuna
Sitno seckani sveži peršun
Paradajz
Zelena salata
Seckani kupus
Kukuruz
Luk
Tortilje
Ulje
So i biber
Postupak pripreme:
Meso naseckajte na veće komade, pa ga ubacite u mešavinu kumina, timijana, origana, crvene paprike.
Dodajte i malo ulja, dobro natrljajte meso i nabodite ga na štapiće za ražnjiće.
Na tiganju zagrejte malo ulja, pa pecite ražnjiće dok ne budu gotovi.
Za to vreme zagrejte tortilju i naseckajte povrće.
Koristiti možete bilo koje povrće po želji.
Sos napravite tako da pomešate grčki jogurt, majonez, probušite beli luk, sok od pola limuna i sitno seckani sveži peršun.
Kada je meso gotovo, nožem ga isecite sa svih strana štapića kako biste dobili komadiće koje ćete zatim upakovati u tortilje.
Meso možete i jednostavno skinuti sa štapića pa ga u kockicama dodati u tortilje.
Na zagrejanu tortilju dodajte sos, posložite povrće i feta sir, pa dodajte meso i urolajte. Tortilja neka bude čvrsto stisnuta kako vam dodaci ne bi ispadali, a želite li biti sigurni da će sve ostati na jednom mestu, umotati je možete i u foliju.