Lifestyle

KAKO DA VAŠA PRAZNIČNA TRPEZA OVE GODINE BUDE DRUGAČIJA Legendarne salate za svačiji ukus

KAKO DA VAŠA PRAZNIČNA TRPEZA OVE GODINE BUDE DRUGAČIJA Legendarne salate za svačiji ukus

Stigla je zima, a sa njom i svi specijaliteti u kojima volimo da uživamo tokom praznika. Neke domaćice ne odustaju od tradicionalnih recepata, ali ima i onih koje se trude da na trpezu iznesu i neke novitete.

Evo nekoliko ideja kako da vašu trpezu učinite bogatom i drugačijom za samo par minuta. Neizostavna namernica u pripremi salata, koja daje potreban šmek, svakako je majonez još ukoliko je to legendarni Dijamant uz koju kašiku više vaše salate biće nezaboravne.

Valdorf salata iznenadiće sve goste, ukućane, prijatelje, a potrebno vam je samo par namirnica za pripremu – jabuke, celer, orasi i naravno majonez.

Kozlou salata biće pun pogodak, jer će se savršeno uklopiti uz meso, ribu, bruskete. Potrebno vam je par sastojaka koje treba iseći na „žilijen“ – kupus, šargarepa, vlašac, kašičica senfa, malo jogurta i majonez.

Pileća salata svakako je jedna od omiljenih – pasta, kukurz, paprika i belo meso iseckano na kockice pomešano sa majonezom mogu biti poslužene kao glavno jelo, predjelo ili prilog.

Ukoliko želite da vaša posna trpeza zablista a ujedno da bude izdašna i punog ukusa za samo par minuta možete pripremite salatu sa morskim plodovima ili rakovima. Za to vam je potrebno malo zelene ili ajsberg salate, šargarepe, krastavaca i morske delcije koje ćete naravno pomešati sa Light Dijamant majonezom. Nek’ vam ovaj kraj godine bude legendaran i za kašiku delikatesniji od prethodnog!