Lifestyle

Ni luksuzni aparati, ni paprena zrna: Tajna vrhunske kafe je u...

Ni luksuzni aparati, ni paprena zrna: Tajna vrhunske kafe je u...

Zaboravite luksuzne aparate za kafu, kupovinu najskupljih zrna ili specijalne tehnike mešanja: najveću ulogu u dobrom ukusu omiljenog napitka ima - voda.

Ovo je pokazala studija britanskog Univerziteta Bat u kojoj su hemičari analizirali tačan sastav kafe koju su prethodno dali volonterima na testiranje.

Čak i ako se koriste ista sorta i zrna, kafa može da ima potpuno drugačiji ukus ako se skuva u različitim vodama iz slavine, zaključili su naučnici.

Ono što najviše utiče na dobar ukus kafe je relativno tvrda voda, koja ima veći procenat jona magnezijuma i podstiče otpuštanje aroma iz zrna.

Možda upravo zbog tvrde vode naša kafa ima taj neponovljivi ukus?

Autor: story.rs
Izvor: radiosarajevo.ba
Foto: Guliver Thinkstock

Komentari (0)

Loading