Lifestyle

Galbani kulinarska avantura

Galbani kulinarska avantura

Kompanija Somboled organizovala je druženje sa predstavnicima medija povodom predstavljanja asortimana proizvoda Galbani, najpopularnijeg brenda italijanskih sireva u svetu.

U prijatnom ambijentu novobeogradskog restorana Mozzarella predstavnici medija imali su priliku da degustiraju Galbani  proizvode i italijanske specijalitete koje su za njih pripremili kuvari restorana, ali i da se sami oprobaju u pripremi tradicionalnih italijanskih predjela.

- Bilo nam je veliko zadovoljstvo da ugostimo naše kolege iz medija i da im na jednom ovako dinamičnom i zabavnom događaju priredimo degustaciju autentičnih italijanskih ukusa. Želeli smo da kroz jedinstven koncept koji obuhvata i interaktivni kulinarski segment predstavimo brend Galbani i posebno nas raduje što su nam se kolege novinari pridružili u ovoj gastronomskoj avanturi - istakla je Ivana Dimitrijević, PR kompanije Somboled.

Brend Galbani prisutan je na srpskom tržištu od 2006. godine i to sa proizvodima Galbani Mozzarella, Galbani Mascarpone, Galbani Gorgonzola, Galbani Paesano i Galbani Grana Padano.

- Iza brenda Galbani stoji tradicija proizvodnje sira koja je duža od jednog veka. Tokom svog postojanja razvio se u najpopularniji brend sira u preko 50 zemalja sveta, zahvaljujući tome što je sve vreme ostao dosledan u očuvanju kvaliteta. Ponosni smo na činjenicu da su Galbani proizvodi dostupni i potrošačima u Srbiji - naglasio je Goran Stefanović.

U ulozi domaćice goste je dočekala poznata glumica i televizijska voditeljka Nina Seničar, a u pripremi jela savete i pomoć pružio im je Dejan Stanković, predsednik Asocijacije šefova kuvara Srbije, glavni kuvar restorana Mozzarella i vlasnik brojnih sertifikata i priznanja o poznavanju italijanske kuhinje.

- Kao velika obožavateljka italijanske kuhinje, moram da odam priznanje kolegama na ukusnim zalogajima koje su pripremili, naročito na caprese salati koju često i sama pripremam jer je lagan, ukusan i zdrav obrok. Nakon deset godina života u Italiji, postala sam veliki ljubitelj njihove kulture i gastronomije i ovaj događaj me je podsetio na taj lep period - izjavila je Nina Seničar.

Glavni kuvar restorana Mozzarella Dejan Stanković, koji važi za velikog poznavaoca italijanske kuhinje, poklonio je puno poverenje brendu Galbani. On je osmislio jedinstveni jelovnik ovog restorana u želji da goste upozna sa gastronomskim karakteristikama svih regiona Italije.

- Prepoznatljivi ukus Galbani sireva najbolje dolazi do izražaja u kombinaciji sa dobro odabranim namirnicama, kao što su maslinovo ulje, bosiljak, paradajz i suhomesnati proizvodi, a idealno se kombinuje i sa specijalitetima poput paste, rižota i lazanja - rekao je Dejan Stanković.

Osnovan 1882. godine u italijanskom gradiću Balabio u dolini Valsasina, poznatoj po proizvodnji sira, brend Galbani se tokom više od 130 godina postojanja razvio u najpopularniji brend italijanskog sira u svetu.