
Posni namaz od cvekle po receptu nutricioniste: Gotov za dva minuta, nisko kaloričan i pogodan kao obrok za poneti
Posni recept za namaz od cvekle

Galina Nesterova/Shutterstock
Danas počinje veliki Uskršnji post, pa su posni recepti za praktična jela koja možemo pripremiti i poneti sa sobom na posao i više nego dobrodošli.Omiljena nutricionistkinja poznatih, Ana Petrović za početak posta podelila je recept za zdravi namaz od leblebije i cvekle, kako bi svoje pratioce motivisala da se hrane zdravo.
Sastojci za posni recept Ane Petrović:
- 400g leblebije
- Kašika susama
- 300g kuvane cvekle
- Sok od jednog limuna
- So
- Kašika maslinovog ulja
Pročitajte: Posna večera od svega tri sastojka - Katarina Bajec ima recept koji instant topi kalorije
Priprema:
U blender stavite 400g skuvane leblebije, kašiku susama, 300g kuvane cvekle, dodajte sok od jednog limuna, so po želji i sve izblendajte.
Kada namaz bude gotov prelijte ga jednom kašikom maslinovog ulja, i pospite sa malo prepečenog susama.
Namaz namažite na integralni hleb i uživajte.
Komentari (0)