Lifestyle

Da li ste čuli za Limun bajadere? Savremene domaćice bez njih ne mogu da zamisle slavsku trpezu

Sitni kolači bez kojih se tokom prazničnih dana ne može

Da li ste čuli za Limun bajadere? Savremene domaćice bez njih ne mogu da zamisle slavsku trpezu

You tube printscreen

Sitni kolači sastavni su deo svake trpeze najpre slavske.

U susret slavama i drugim praznicima nudimo vam predlog kako da tanjir sa slatkišima obogatite.

Pročitajte: Bečke šnicle po receptu Biljane Jevtić, gotove za tili čas a preukusne, spremaćete ih svaki dan: Aca Ilić ih obožava

U pitanju su sitni kolači koji se zovu Limun bajadere.

Jedino što ih vezuje sa pomenutu poslasticu jeste način na koji se slojevi pakuju sve ostalo je drugačije i specifično.

Sastojci:

Prvi deo:

250 gr šećera u prahu

400 gr mlevenog keksa

125 gr margarina

sok od 1 limuna

1 dc mleka

You tube printscreen

 

Drugi deo

100 gr čokolade

4 kašike ulja

You tube printscreen

 

You tube printscreen

 

 

Treći deo

400 gr šećera

1 dc vode

150 gr margarina

250 gr mleka u prahu

You tube printscreen

 

Pročitajte: Recept Suzane Mančić i njene ćerke Natalije za letnju čorbu ćete obožavati: Možete da je jedete do mile volje nećete se udebljati (video)

Priprema:

Iseckati margarin, dodati šećer u prahu i dobro umutiti, dodati keks, sok od limuna i mleko sve dobro sjediniti i istresti na tacnu formirajuću koru debljine 1 cm.

You tube printscreen

 

Istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kore, staviti u frižider da se malo stegne.

Šećer i vodu staviti na laganu vatru da vri 7 minuta, skloniti sa vatre i dodati margarin u vruću masu i mutiti mikserom nekih 5 minuta, zatim u to dodati mleko u prahu, dobro sjediniti mikserom i preliti preko prve kore i čokolade.

You tube printscreen

 

You tube printscreen

 

Staviti u frižider da se stegne može i da prenoći pa iseckati na kockice.

You tube printscreen

 

 

 

Komentari (0)

Loading