Lifestyle

Da li ste čuli za limun-bajadere? Savremene domaćice bez njih ne mogu da zamisle slavsku trpezu

Sitni kolači bez kojih se tokom prazničnih dana ne može

Da li ste čuli za limun-bajadere? Savremene domaćice bez njih ne mogu da zamisle slavsku trpezu

You tube printscreen

Sitni kolači sastavni su deo svake trpeze, najpre slavske.

U susret slavama i drugim praznicima nudimo vam predlog kako da obogatite tanjir sa slatkišima.

Pročitajte: Bečke šnicle po receptu Biljane Jevtić, gotove za tili čas, a preukusne, spremaćete ih svaki dan: Aca Ilić ih obožava

U pitanju su sitni kolači koji se zovu limun-bajadere.

Jedino što ih vezuje sa pomenutu poslasticu je način na koji se slojevi pakuju, sve ostalo je drugačije i specifično.

Sastojci:

Prvi sloj:

- 250 g šećera u prahu

- 400 g mlevenog keksa

- 125 g margarina

- sok od 1 limuna

- 1 dc mleka

You tube printscreen

 

Drugi sloj:

- 100 g čokolade

- 4 kašike ulja

You tube printscreen

 

You tube printscreen

 

 

Treći sloj:

- 400 g šećera

- 1 dc vode

- 150 g margarina

- 250 g mleka u prahu

You tube printscreen

 

Pročitajte: Recept Suzane Mančić i njene ćerke Natalije za letnju čorbu ćete obožavati: Možete da je jedete do mile volje, nećete se udebljati (video)

Priprema:

Iseckati margarin, dodati šećer u prahu i dobro umutiti, dodati keks, sok od limuna i mleko, sve dobro sjediniti i istresti na tacnu formirajuću koru debljine jednog centimetra.

You tube printscreen

 

Istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kore, staviti u frižider da se malo stegne.

Šećer i vodu staviti na laganu vatru da vri sedam minuta, skloniti sa vatre i dodati margarin u vruću masu i mutiti mikserom nekih pet minuta, zatim dodati mleko u prahu, dobro sjediniti mikserom i preliti preko prve kore i čokolade.

You tube printscreen

 

You tube printscreen

 

Staviti u frižider da se stegne, može i da prenoći, pa iseckati na kockice.

You tube printscreen

 

 

 

Komentari (0)

Loading