
Da li ste čuli za limun-bajadere? Savremene domaćice bez njih ne mogu da zamisle slavsku trpezu
Sitni kolači bez kojih se tokom prazničnih dana ne može

You tube printscreen
Sitni kolači sastavni su deo svake trpeze, najpre slavske.
U susret slavama i drugim praznicima nudimo vam predlog kako da obogatite tanjir sa slatkišima.
Pročitajte: Bečke šnicle po receptu Biljane Jevtić, gotove za tili čas, a preukusne, spremaćete ih svaki dan: Aca Ilić ih obožava
U pitanju su sitni kolači koji se zovu limun-bajadere.
Jedino što ih vezuje sa pomenutu poslasticu je način na koji se slojevi pakuju, sve ostalo je drugačije i specifično.
Sastojci:
Prvi sloj:
- 250 g šećera u prahu
- 400 g mlevenog keksa
- 125 g margarina
- sok od 1 limuna
- 1 dc mleka
You tube printscreen
Drugi sloj:
- 100 g čokolade
- 4 kašike ulja
You tube printscreen
You tube printscreen
Treći sloj:
- 400 g šećera
- 1 dc vode
- 150 g margarina
- 250 g mleka u prahu
You tube printscreen
Pročitajte: Recept Suzane Mančić i njene ćerke Natalije za letnju čorbu ćete obožavati: Možete da je jedete do mile volje, nećete se udebljati (video)
Priprema:
Iseckati margarin, dodati šećer u prahu i dobro umutiti, dodati keks, sok od limuna i mleko, sve dobro sjediniti i istresti na tacnu formirajuću koru debljine jednog centimetra.
You tube printscreen
Istopiti čokoladu sa uljem i preliti preko kore, staviti u frižider da se malo stegne.
Šećer i vodu staviti na laganu vatru da vri sedam minuta, skloniti sa vatre i dodati margarin u vruću masu i mutiti mikserom nekih pet minuta, zatim dodati mleko u prahu, dobro sjediniti mikserom i preliti preko prve kore i čokolade.
You tube printscreen
You tube printscreen
Staviti u frižider da se stegne, može i da prenoći, pa iseckati na kockice.
You tube printscreen
Komentari (0)