Lifestyle

Jednostavan trik kako da očistite prozore bez tragova mrlja: Zablistaće kao kad ste ih kupili

Trik za prozore bez mrlja znaju samo ozbiljne domaćice

Jednostavan trik kako da očistite prozore bez tragova mrlja: Zablistaće kao kad ste ih kupili

Rom-t-aCgJ5imLMHw-unsplash

Trik za prozore bez mrlja vrlo je jednostavan, zbog čega ga mogu praktikovati bez bojazni od grešaka i oštećenja čak i domaćice početnice.

Reč je o par postupaka pre samog brisanja prozora, potom posebnom sredstvu kojim se čisti, naposletku i glancanju, koji je šlag na torti.

Pročitajte: Olakšajte sebi čišćenje kuće, ovi trikovi pomažu

Za početak mali savet, perite prozore kada je napolju oblačno, ali ne pada kiša. Sunce osuši mokre površine pre nego što stignete da ih uglancate, pa je važno da ga nema dok ste u procesu.

unsplash, nicolas, solerieu,4gRNmhGzYZE,

 

Destilovana voda 

Trik za prozore bez mrlja je u predpranju. Destilovanom vodom koja nema kamenca i običnim sunđerom uklonite prljavštinu, mrlje od kiše, ptica, prašinu. 

Alkoholno sirće i voda

Pročitajte: Ni soda bikarbona, a ni sirće - Nema boljeg sredstva za čišćenje kuće od ovog, a košta 100 dinara

Napravite rastvor alkoholnog sirćeta i vode, destilovane naravno u razmeri 50:50 i dobro promućkajte pre upotrebe. Za razliku od kupovnih, ovo sredstvo ne ostavlja tragove posle brisanja.

unsplash,cosmic, timetraveler.HV9CLdACX0M,

 

Novine

Trik za prozore bez mrlja je i u starim novinama. Izgužvajte ih pa nakon brisanja izglancajte njima. Bićete prezadovoljni a komšinice će se zapitati da li ste to kupili nove prozore ili možda angažovali pomoć u kući.

Komentari (0)

Loading