Lifestyle

Ne odričite se kiflica u vreme posta! Ljilja Blagojević ima najbolji recept: Ukusne su i mekane ko duša

Recept Ljiljane Blagojević idealan je za one koji se pridržavaju posta

Ne odričite se kiflica u vreme posta! Ljilja Blagojević ima najbolji recept: Ukusne su i mekane ko duša

Luka Šarac

Recept Ljiljane Blagojević za posne kiflice oduševio je instagramere.

Budući da pratioce glumice u najvećoj meri čine dame njenog uzrasta, ne čudi što je pomenutim kulinarskim trikom ona zadobila dodatne simpatije.

Pročitajte: Kalina Kovačević privatno se retko šminka, a ovaj bakin savet smatra zlatnim

Ljilja je, naime, pre izvesnog vremena podelila post u kojem sa starijom unukom Mionom priprema testo za omiljenu poslasticu.

U opisu je naznačila da je reč o pripremi pred dane posta.

 

 

- Em se uči, em se igra! Svima lepo! Posne kiflice - napisala je Ljiljana, koja je nešto kasnije objavila i sliku rezultata.

S obzirom na to da kiflice u tanjiru izgledaju pufnasto, komentari ispod bili su više nego pozitivni, a mnogi su zatražili i da im glumica oda postupak pripreme.

Recept Ljiljane Blagojević za posne kiflice

Potrebno je:

- 500 ml mlake vode

- 1 kocka kvasca

- 2 kašike šećera

- brašno po potrebi

- 200 ml ulja

- 3 kašičice soli

- 200 g maslaca

- susam po potrebi

Pročitajte: Sad ću da vam kažem ko je ona! Ljlljana Blagojević o izabranici Lazara Ristovskog - Nije ona glumica...

Priprema: 

U mlakoj vodi rastopite kvasac sa šećerom i 3-4 kašike brašna pa ostavite da nadođe. U posudu za mešanje sipajte oko 400 g brašna, ulje, so i nadošao kvasac pa zamesite testo, postepeno dodajući brašno da bude meko testo.

 

 

Testo odmah podelite na 6 loptica i svaku rastanjite da bude veličine tanjira. Slažite po dve kore koje mažete maslacem, a treću nemojte da mažete.

 

 

Razvucite koru i pravite kiflice koje ćete ređati u podmazan pleh i ostaviti da narastu jedan sat. Pre pečenja premažite ih vodom i uljem i pospite susamom.

Komentari (0)

Loading