Lifestyle

Danas je Međunarodni dan kafe: Voditeljka jutarnjeg programa otkriva „recept“ za buđenje i dan bez žurbe i stresa

Kakvo nam je jutro, takav nam je dan - ako sve krene žurbom, stresom ili neorganizovanošću, veća je verovatnoća da će nas taj „osećaj“ pratiti do večeri.

Danas je Međunarodni dan kafe: Voditeljka jutarnjeg programa otkriva „recept“  za buđenje i dan bez žurbe i stresa

Promo/nespresso

Zato je, posebno danas, 1. oktobra, na Međunarodni dan kafe, veoma važno da ujutru odvojimo vreme za sebe, da sredimo misli, napravimo plan, opustimo se i još malo distanciramo od spoljašnjeg sveta – uz omiljenu jutarnju kafu. A možda najbolji recept za jutra koja će nam dati mir i stabilnost za celi dan, znaju oni koji ustaju veoma rano, čiji je posao da drugima požele dobro jutro. Jedna od njih je voditeljka jutarnjeg programa „Novi dan“ na TV N1, Mia Bjelogrlić.

Mirno jutro uz omiljene arome

- Danima kada radim, ustajem oko 5. Stigla bih do posla i pripremila se za emisiju i da ustanem kasnije, ali mi je jako važno da mi dan počne kafom koju pijem sama, u miru. Toliki sam ljubitelj kafe i toliko uživam u tom svom ritualu da često kada legnem da spavam pomislim - ,,jedva čekam jutro da pijem prvu kafu”. Vrlo često ujutru pripremim Espresso Ristretto, baš da bih se brže „trgla“. Uz šoljicu kafe iz koje se po celom mom stanu šire mirisi, jednostavno bolje mislim, bolje se fokusiram na obaveze, setim se svake sitnice… Ali, čak i tako rano ujutru, u tom razmišljanu i planiranju, uz kafu, misli umeju malo i da „odlete“, ne znam ni sama gde. To zna da bude veoma opuštajuće. Zato bih svakom posavetovala da pronađe vremena ujutru za ovaj mali ritual – kaže Mia Bjelogrlić i dodaje.

Promo/nespresso

 

- Imam svoj kutak u kome svako jutro pijem kafu koju pripremim na svom Nespresso aparatu, za svega par minuta. Ovu kafu pijem oduvek, jer ima veliki broj kapsula, različitih jačina, aroma, ukusa… I dalje eksperimentišem, isprobavam različite kafe. Osim ujutru, pre posla, u kafi uživam i popodne. Aparat iz linije Nespresso Vertuo sistema je mali mađioničar – uz pomoć ovog aparata pripremam jutarnje kratke kafe, ali i one duže, sa divnim aromama, koje volim da ispijam celo popodne, ili uveče, uz neki dobar film, jer postoje, naravno i kafe koje su bez kofeina. Obožavam i da kafu koju napravim kod kuće ponesem sa sobom, pa dok sam u autu, šetnji gradom, ili na poslu, uživam u svojoj omiljenoj kafi. E, za to vam preporučujem Roasted Hazelnut ili Melozio kafe koje se takođe pripremaju u većim šoljama. Za duga uživanja  – otkriva nam lepa voditeljka emisije „Novi dan“ na N1. 
 

Mantre za ljubav prema sebi i životu

Slavljenje rituala ispijanja kafe u kome uživa i Mia Bjelogrlić u središtu je i kampanje u kojoj se Nespresso ove jeseni udružio sa Tomasom Leluom talentovanim francuskim umetnikom koji je poznat po prepoznatljivom stilu rada sa hemijskom olovkom. Nespresso i Lelu zajedno su razvili inspirativne mantre a čiji je cilj da nam pomognu da naučimo da uživamo u kafi, da nas inspirišu i “podignu” dok započinjemo svoj dan. 

Promo/nespresso

 

Mantra "Od mene za mene" obuhvata ideju da moramo da se posvetimo sebi, da ne zaboravimo da zastanemo i da uživamo u snažnoj Espresso ili baršunastoj Lungo kafi. Offline je novi luksuz – jer ako umete da budete dostupni sebi, znaćete to da budete i za druge. Sa mantrom "Moj talenat? Zadovoljstvo", aromatizovane kafe postaju put do sveta prefinjenih ukusa i način da slavimo svoj talenat za uživanje u životnim zadovoljstvima. Mantra "Živi trenutak" oslikava ideju da se zgrabi sadašnji trenutak i iskoristi svako iskustvo do maksimuma. 

- Moja mantra za ovu jesen je “Moj talenat? Zadovoljstvo”. Ona obuhvata sve što nam treba: Uživanje u nama samima, u poslu, prijateljima, životu, u kafi. Uživanje u Danu kafe, jer za nas koji kafu volimo, Dan kafe je svaki dan - kaže Mia Bjelogrlić.

A na Međunarodni dan kafe, ne samo da Nespresso sa svojim potrošačima slavi omiljenu šoljicu kafe, već i podseća na puno truda i brige koja ulazi u svaki gutljaj Nespresso kafe. Danas odajemo priznanje farmerima, pržionicama, ljudima koji pripremaju kafu i baristima širom sveta. Jer, bez njih, ne bismo mogli dan da započnemo nezaboravnim kafama.

Promo/nespresso

 

 

Komentari (0)

Loading