Lifestyle

Recept Hristine Popović za stek od karfiola raspametio čak i najiskusnije domaćice: Ne prži se već se kupa

Recept Hristine Popović vegetarijanci obožavaju

Recept Hristine Popović za stek od karfiola raspametio čak i najiskusnije domaćice: Ne prži se već se kupa

Printscreen Rts

Najbliži prijatelji kažu da ne zna da kuva, ćerka Luča voli samo njene salate, međutim, jedan recept Hristine Popović potpuni je favorit.

Glumica je svoja kulinarska iskustva imala prilike da pokaže u emisiji Javnog servisa „Na večeri kod”, gde je nekoliko puta istakla da nije sigurna šta radi.

Pročitajte: Hristina Popović otišla na Antartik, pa se javila s lošim vestima - niko ne zna šta se desilo (FOTO)

U šaljivom tonu ona je istakla i da je odrasla sa majkom balerinom koja joj nikada ni jaje nije ispržila te da je to glavni razlog njenog nesnalaženja za šporetom.

Printscreen Rts

 

Uprkos uticaju porodice uspela je da u susretu sa raznim ljudima i raznim kulturama širom sveta proširi svoje vidike po tom pitanju.

Voli zdravu ishranu, obroke koji se sastoje od povrća, a upravo takav jedan recept Hristine Popović osvanuo je i u javnosti.

Printscreen Rts

 

Za potrebe pomenute emisije u svom domu ona je spremila stek od karfiola ali na svoj način.

Sastojci:
- glavica karfiola
- puter
- bundevino ulje
- so sa tartufima, biber
- batat
- enoki pečurke

Printscreen Rts

 

Prirema:

Karfiol očistiti od liski i korena, zatim ga oprati pa iseći na kolutove iliti kriške.

Puter u tiganju zagrejati pa lagano spustiti kolutove karfiola da plutaju u njemu i krčkaju se.

Kada je jedna strana dobila boju, treba je okrenuti, a zatim poklopiti folijom i ostaviti na vatri 20-30 minuta da se „okupa” u puteru.

Pročitajte: A rekli su joj da nikako neće moći... 12 godina od rođenja ćerke Luče Hristina Popović došla do svog cilja - Svi čestitaju (FOTO)

U međuvremenu oljuštiti, skuvati batat, izgnječiti ga, pa posoliti i pobiberiti.

Printscreen Rts

 

Pri serviranju na tanjir dodati bundevino ulje, zatim spustiti pire od batata pa preko stek od karfiola a na njega obrađene enoki pečurke.

Printscreen Rts

 

 

Prijatno!

Komentari (0)

Loading