Lifestyle

Mus tortu Marije Šerifović ćete poželeti da imate na uskršnjoj trpezi: Ima čak tri vrste čokolade (FOTO)

Recept Marije Šerifović za čokoladnu uskršnju tortu će vas oduševiti

Mus tortu Marije Šerifović ćete poželeti da imate na uskršnjoj trpezi: Ima čak tri vrste čokolade (FOTO)

screenshot you tube

Recept Marije Šerifović za čokoladnu tortu fanovi pop zvezde mogli su videti na Youtubeu.

Ona i njena majka, fok diva Verica Šerifović, u vidu šaljivog video-snimka dale su predlog šta je to čime bismo mogli na Uskrs da se zasladimo, a izbor je pao na mus tortu, na prvi pogled vrlo komplikovanu za pripremu.

Pročitajte: Verica se ne odvaja od unuka - Praznici u domu Marije Šerifović najlepši do sada

Snimajući svaki postupak, majka i ćerka zasmejavale su jedna drugu, uporedo se dopunjavajući da bi naposletku dobile savršenu poslasticu, koja osim što je bila idealnog ukusa i odlično je izgledala.

Verica je insistirala na dekoraciji, dok se novopečena mama sve vreme smeškala, prisećajući se prvih zajedničkih trenutaka u kuhinji kada je baš jedna takva torta završila na podu. 

Edvin Kalić

 

Na samom kraju videa, za sve one koji žele da isprobaju pomenuti slatkiš, u pismenoj formi ostavljen je recept Marije Šerifović za čokoladnu mus tortu, sa svim neophodnim detaljima.

U produžetku su neophodni sastojci i način pripreme koji će vas dovesti do pravog raja za nepca.

Čokoladna mus torta

Sastojci za koru: 

140 g brašna

2 kašike gustina

25 g kakao praha

1 kasičica sode bikarbone

pola kašičice praška za pecivo

prstohvat soli

110 g šećera

100 g braon šećera

130 g suncokretovog ulja

2 veća jajeta

1 kašičica arome vanile

120 g kisele pavlake

60 g (pola šoljice) espreso kafe

Antonio Ahel/ATAImages

 

Priprema kore:

Rernu zagrejati na 180 stepeni. Kalup okruglog oblika prečnika 22 cm, pogodan za rernu, oblepiti papirom za pečenje ali samo na dnu. U jednoj činiji pomešati brašno, gustin, kakao-prah, sodu, prašak za pecivo i so. Ostaviti sa strane.

Mikserom izmešati ulje i obe vrste šećera. Smesa će izgledati nalik vlažnom pesku. Potom u trećoj posudi umutiti jaja da budu vazdušasta, pa dodati aromu vanile i kiselu pavlaku.

U posudu postepeno dodavati pomešane šećere sa uljem. Zatim dodati pripremijene suve sastojke. Na kraju 60 g vruće kafe i mutiti do homogene smese. Staviti u pleh za pečenje i peći na 180 stepeni 30-40 minuta.

Nakon pečenja koru prelijte s pola šoljice vruće kafe, a posle par minuta, kada kora upije kafu, premažite je tankim slojem krema. Ostavite u frižideru dok ne napravite mus. 

Pročitajte: Marija Šerifović ostavila sina - Razlog je šokantan, sve je javno objavljeno (FOTO)

Sastojci za čokoladni mus: 

- kesica mlevenog belog želatina

- 450 ml slatke pavlake

- 150 g mlečne čokolade

- prstohvat soli

screenshot you tube

 

Priprema musa:

Prelijte želatin iz kesice s dve kašike vode da nabubri. Zagrejte 300 ml slatke pavlake do trenuka kada počne da ključa.

Sklonite sa vatre i dodajte želatin da se rastopi. Nakon toga ubacite u posudu kocke čokolade i malo soli. Dobro izmešajte i ostavite sa strane.

Umutite 150 ml slatke pavlake u posebnoj činiji da dobijete gust šlag. Sipajte postepeno ovaj šlag u pavlaku sa otopljenom čokoladom i mešajte dok se sve ne sjedini.

Prelijte preko kore i ostavite da se stegne u fritideru naredna dva sata.

 

Sastojci za čokoladni ganaš:

- 150 g čokolade

- 150 ml slatke pavlake

screenshot you tube

 

Priprema ganaša:

Zagrejati slatku pavlaku do trenutka pojave prvih mehurića. Čokoladu izlomiti na kockice. Preliti pavlaku preko čokolade i izmešati, a zatim sipati preko ohlađenog musa.

Ostaviti u frižideru bar sat vremena pre dekorisanja.

screenshot you tube

 

Sastojci za dekoraciju:

100 g crne cokolade

100 ml slatke pavlake

50-100 g crne čokolade za ukrase

Priprema dekoracije:

Istopiti100 g čololade i 100 ml slatke pavlake, pomešati i ostaviti da se ohladi sat vremena. Ohlađenu masu umutiti u šlag, sipati u špric i dekorisati.

Ostatak čokolade istopiti i na pek papiru napraviti oblike, sačekati da se stegnu pa ukrasiti njima tortu.

Prijatno!

 

Komentari (0)

Loading