
Omiljeni doručak Kristine Radenković: Spreman za 5 minuta, a kalorije topi kao od šale
02/04/2025
54 min
Doručak Kristine Radenković savršen za poneti
Autor: Ana Županjevac | 20/11/2021
Približava se zima i praznici koje sa nestrpljenjem iščekujemo.
Kao i prethodne, i ove godine se zbog globalne pandemije sve više vraćamo malim ritualima u kojima uživamo u toplini svoga doma, koji su nam važni i koji zauzimaju bitnu ulogu u svakodnevnom životu. Za većinu, šoljica vrhunske kafe koju ćete popiti ušuškani u toplo ćebe je jedan od njih, a ona može da vas odvede u jedan sasvim drugačiji svet od onog koji je pred vama. Takva kafa dolazi sa dalekih plantaža i direktno, kao u vremenskoj kapsuli, prelazi iz Kolumbije, Brazila, Nikaragve i Indije direktno u šoljicu koja se nalazi pred vama. Nije bitno da li kafu pijete sami ili razgovor vodite sa drugaricom, dečkom, mužem, ovo je priča o vremenskoj i prostornoj relativnosti koja se odvija dok uživate u savršenom espressu.
Da li su razgovori drugačiji ovde ili u dalekim zemljama iz kojih ove kafe dolaze? Verovatno nisu. Svi smo isti, a opet smo svi autentični i posebni, baš kao i zrna kafe. Na jednoj strani sveta, farmeri vredno rade na plantažama kafe i sa posebnom pažnjom biraju svako zrno. U drugom delu sveta, vi se budite i pripremate svoj omiljeni espresso kako biste započeli dan i bili produktivni na polju svog interesovanja. Svi se prepuštaju onome što ih ispunjava, a rezultat ljubavi farmera iz dalekih predela utkane u svako zrno vi osećate u svakom gutljaju, dok njima pozitivna povratna informacija govori da delite istu strast prema kafi.
Zamislite spoj autentičnog iskustva i vođenja razgovora sa farmerima koji se skoro svakodnevno nalaze na plantažama. To verovatno dolazi kao svojevrsni izazov, ali u današnje vreme i nije toliko teško ako pomislimo da nam svaka destinacija može biti dostupna u nekom trenutku života. Planiranje takvog putovanja u neku od ovih zemalja je vrlo zanimljiv način da se oseti jedinstven doživljaj koje će vam ostati u sećanju za ceo život. Sve se to dešava dok pijete šoljicu premium espressa sa farmi koje ćete u budućnosti, možda, posetiti. Na taj način se povezujete, zajedno kreirate autentično iskustvo. Postoji li bolja stvar?
BeanZ pruža mnoštvo kafa sa potpisom, licima i pričama autentičnih ljudi koji stoje iza njih. Farmeri, koji je prirodno gaje na malim plantažama, bez veštačke obrade, a koje sa ponosom zovemo našim partnerima, svakodnevno ostavljaju poruke koje doprinose užitku ispijanja kafe svim ljubiteljima ovog vrhunskog espresso napitka. „Želim da svako ko pije moju kafu pomisli na prelepe predele Kolumbije“, kaže nam Marija. Ona je predstavnica žena koje proizvode kafu, a koje BeanZ posebno podržava i pruža im podršku. Kroz razne projekte ostvaruje uspešno poslovanje sa ženama u ovom biznisu i doprinosi jačanju rodne ravnopravnosti u svetu proizvodnje kafe. Rameš iz Indije prenosi: „Želja mi je da moja kafa, onima koji je piju, donese vrhunsko zadovoljstvo ne samo zbog ukusa i aroma već i napornog i posvećenog rada koji je uložen da bude baš takva”, dok nas Luis Alberto opominje da briga o prirodi uvek treba da bude na prvom mestu: „Kafu gajimo upravo ovde, u srcu prašume Brazila, već skoro 200 godina. Našu farmu nazvali smo Fazenda Iracema, u sećanje na našu baku. Naučila nas je da poštujemo to odakle smo. Zato danas brinemo o majci prirodi. Trudimo se da se prirodi odužimo kroz naše programe održivog razvoja. Jer, priroda je za nas sve.” Eduardo iz Nikaragve, predstavnik šeste generacije koja upravlja ovom porodičnom plantažom, sa ponosom kaže da su njegovi preci počeli sa uzgajanjem kafe 1840. godine: „Tajne uzgajanja kafe se prenose u našoj porodici gotovo dva veka u specifičnoj mikroklimi, a nikaragvansko sunce doprinosi razvijanju ukusa nota crne čokolade i slatkoće sušenog voća“
Promo
Male životne radosti nam pomažu da svaki dan uspešno zaokružimo, ali i da kreativno iskoristimo trenutak i uživamo u svakodnevnim aktivnostima. Od sadnje pa do serviranja kafe u šoljici, dugačak je i specifičan put - gajenje, branje, sušenje, pakovanje, način pripreme kafe. Prženju je posvećena posebna pažnja, na način koji najbolje ističe karakter zrna, aromu, miris i izdvaja je od ostalih. Priprema ove vrhunske espresso kafe u zrnu na dobrom aparatu je laka, ali pozadinsku priču treba čuti i razumeti, ljubav farmera prepoznati, a zahvalnost izraziti. Zajedno utičemo jedni na druge i gajimo jedan od najlepših ljudskih kvaliteta – razumevanje.
Farmeri utiču pozitivno na svet kafe i daju sve od sebe kako bi prefinjeno obrađena zrna stigla baš kod vas u šoljicu premium esspreso kafe. Vaše je samo da uživate u ponudi koju vam nudi brend Beanz, a dostupna je jednim klikom. Na vama je samo da se opustite i da uživate u savršenoj šoljici!
Promo
Omiljeni doručak Kristine Radenković: Spreman za 5 minuta, a kalorije topi kao od šale
02/04/2025
54 min
Doručak Kristine Radenković savršen za poneti
Zavirite u dnevnu sobu Lidije Vukićević: Jedan detalj posebno zapada za oko (FOTO)
31/03/2025
1 dana
Dnevna soba Lidije Vukićević mesto je gde glumica provodi najviše vremena
Kako da vaša kuća uvek predivno miriše? Ova tri super trika su jednostavna, a provereno deluju
29/03/2025
4 dana
Mirisi u kući su kao magija koja stvara udobnost i utiče na raspoloženje. Evo kako možete ispuniti svoj dom prijatnim notama bez kupljenih difuzora i aroma proizvoda. Lako i efikasno.
Kao da joj Ceca nije sestra: Kuća Lidije Ocokoljić nije ni nalik vili u Ljutice Bogdana
28/03/2025
4 dana
Dom Lidije Ocokoljić sušta je suprotnost Cecinoj vili
Želeli su da me iskoriste: Anastasiju Ražnatović izdali najbliži
02/04/2025
1h
Ispovest Anastasije Ražnatović emotivnija nego ikad
Omiljeni doručak Kristine Radenković: Spreman za 5 minuta, a kalorije topi kao od šale
02/04/2025
53 min
Doručak Kristine Radenković savršen za poneti
Najobrazovanija pevačica regiona: Nećete verovati koje je sve škole završila Neda Ukraden
02/04/2025
2h
Školovanje Nede Ukraden trajalo je dugo, ali je itekako vredelo.
Ilda Šaulić ne krije emocije, razlog je poseban: Moj Boki, moje srce..
02/04/2025
3h
Ilda Šaulić i Bojan imaju veliki razlog za slavlje
Organsko povrće, kokoške, a tek da joj vidite cveće: Prava seoska idila Seke Aleksić
01/04/2025
14h
Kuća i dvorište Seke Aleksić izgledaju kao mali raj.
Komentari (0)