Lifestyle

Story i Branko Kisić vam poklanjaju gastronomsku čaroliju, da li ćete baš vi uživati u njoj?

Story i Branko Kisić vam poklanjaju gastronomsku čaroliju, da li ćete baš vi uživati u njoj?

Story vas vodi na ručak na jedno posebno mesto u srcu Beograda, gde će za vas kuvati Branko Kisić - magični kuvar koji spaja tradiciju i neodoljiv šarm fancuske kuhinje

Branko Kisić je rođen i odrastao u Beogradu, a svoju kuvarsku karijeru započeo je sa 16 godina, još kao učenik, u hotelu InterContinental gde je proveo tri godine pod patronažom šefa Stambola Geštamova. 
Od hotela Shangri La i  President, restorana Le Carpaccio u Dubaiju, preko rada sa šefom sa tri mišelinove zvezdice - Pierre Gagnaire-om, Branko se vraća u Srbiju, spreman da učini nešto što pre njega niko nije.
U želji da otkrije šta se krije iz šefa sa tri Mišelinove zvezdice, odlazi u Dubaiji, kod šefa Pierre Gagnaire-a, u restoran Reflets par Pierre Gagnaire. Tamo skoro tri godine obavlja dužnost na poziciji Chef Tournant, pod patronažom pokojnog šefa Olivijea Bilea i šefa Fransoa Gzavijea Simona, gde se kako sam kaže „oseća kao Čarli u Vonkinoj fabrici čokolade“.
- Ovo mesto sam odabrao upravo zbog vrednosti koje su kamen temeljac ovog restorana, ali i moje kulinarske filozofije. Pored činjenice da je uvek okupljao i privlačio domaću i svetsku elitu, uvek je bio restoran u kome se služi vrhunksa hrana. To je jako važan element, a dodao bih i to da u novom konceptu, hrana je spremljena prvenstveno od lokalnih, a potom i internacionalnih namirnica, od strane ljudi koji joj daju lični pečat  – kaže Branko.

Njegov koncept podrazumeva i to da pronalazi posvećene ljude  i domaćinstva u malim mestima širom Srbije. Od njih dobavlja mangulicu, posebnu kečigu, pirotski kačkavalj i mnoge druge namirnice, i daje  im novi život u kuhinji, sa kreativnim pečatom, a potom ih stavlja u dijalog sa tehnikama i metodama francuske kuhinje. 

S velikim zadovoljstvom, Story vas  vodi na ručak na mesto gde su boravile legende poput Ive Andrića, Mome Kapora, Danila Kiša, Radeta Šerbedžije, ali su se za nekim od stolova obreli i Sofija Loren, Robert De Niro, Vivijen Li, Elizabet Tejlor, Majls Dejvis, Žan pol Sartr i drugi.

- Želimo da ispričamo da je hrana identitet jednog naroda i da postoji veliki prostor da srpsku kuhinju spojimo sa svetom – kaže Branko.

Story vam poklanja ručak za dvoje (predjelo, glavno jelo, desert, aperitiv, čaša belog, roze ili crvenog vina) i krempitu uz prosecco za drugo dvoje čitalaca u jednom od najstarijih i najpoznatijih beogradskih restorana, koji više od 70 godina postoji u srcu Beograda!

Dovoljno da ostavite komentar ispod ovog posta na našoj Fejsbuk sranici, na temu kako zamišljate idealno romantično veče sa partnerom, a mi ćemo izabrati najmaštovitije odgovore.

Komentari (0)

Loading