Kako da pripremite svoje noge za minić i šorts

12/03/2018 | 13:02

Pre nego što zimsku garderobu u svom plakaru zamenite prolećnom i letnjom, pripremite svoje noge za sve te miniće i vruće pantalonice.

Deramatolozi kažu da je piling najbolji način da koža na nogama zablista.

– Važno je osloboditi se mrtve kože, one koja je mesecima bila sakrivena ispod vaših dugih patalona i vunenih čarapa. Ali, nemojte to da radite ako nemate odgovarajuću hidratantnu kremu za negu kože, koju ćete namazati čim isperete piling. U suprotnom, koža posle pilinga može da se upali – kaže za “Vogue” Elizabet Hejl, dermatolog iz Njujorka.

Ona napominje da će koža na nogama izgledati zdravije i svežije ako nanesemo kremu koja sdrži alfahidroksilne kiselne poput glikolne ili mlečne kiseline.

– Ako ne volite što je koža na vašim nogama bela, nemojte ići u solarijum. Umesto toga koristite kreme za samopotamljivanje, ali ne one koje deluju odmah, već one koje se nanose nekoliko dana i postepeno menjaju boju vaše kože – savetuje dermatolog.

Nije vam jasno zašto su “spore” kreme bolje od “brzih”? Zato što daju prirodniju boju!

– Brzo potamljivanje kože, poput odlaska u solarijum, je najgore što možete za sebe da uradite. Samo jedan ulazak u tu spravu, na svega pet minuta, povećava rizik od karcinoma kože za 20 procenata – upozorava Elizabet.

Deramatolog savetuje i da koristite hidratanta ulja koja koža brzo upija, a koja imaju vitamine i hranljive sastojke koje koža voli. To su argan i kokosovo ulje, koje možete nanositi na svoje noge i stopala posle svakog tuširanja.

story.rsmondo.rsguliver/thinkstock

Još iz rubrike