Dijeta s kokicama: Do željene linije za 21 dan

16/08/2017 | 20:15

Glavni problem mnogih dijeta su upravo grickalice, jer mnogi koji su na dijeti češće imaju napade gladi koje pokušavaju da zadovolje često nezdravim, pa i kaloričnim grickalicama. I one su upravo te koje im uništavaju režim mršavljenja.

Ali ako imate zdravu grickalicu, koja će vas zasititi, ali neće poremetiti dijetalni unos kalorija, ne treba da se plašite neuspeha.

Kokice su ideale na to, ali evo i kakve!

Treba da znate da nisu sve kokice iste. Neće značiti da dijetu poštujete ako odete u bioskop i pojedete veliki paket kokica s puterom i drugim dodacima. U ovoj dijeti koristite samo “čiste” kokice. Birajte što kvalitetniji (po mogućnosti domaći) kukuruz kokičar, a kokice pripremajte bez ili na tek malo ulja ili najbolje u aparatu za kokice (bez ulja i soli).

Izbegavajte da pripremate kokice u mikrotalasnoj – često su nezdrave i pune skrivenih kalorija.

Šolja običnih kokica ima samo 31 kaloriju i oko 0,5 gr masti. Kokice iz mikrotalasne su obično s puterom i imaju nešto više kalorija, ali mnogo više masti. Izbegavajte ih u ovoj dijeti.

Istraživanje od pre dve godine je pokazalo da su ljudi kojima su tokom dijete kao grickalice davane kokice bili sitiji nego oni koji su jeli čips. Kokice su celovita hrana, bogata vlaknima, a imaju malo kalorija.

Ako vam dosade čiste kokice bez putera, ulja i soli (možete koristiti so, ali u malim količinama) dodajte im začine – cimet, kari u prahu, čili, mešavine začina. Možete ponekad dodati malo ulja da bi se začini lakše “zalepili” za kokice.

Kako sprovesti dijetu

Na zdravom režimu ishrane budite najmanje 21 dan. Držite kokice da vam budu na dohvat ruke sve vreme. Poželjno je, da biste sami sebi olakšali, da za vreme trajanja dijete uklonite sve nezdrave “mamilice” – kalorične grickalice, ali i drugu kaloričnu hranu, koja možda spada među vašu omiljenu – da ne biste došli u iskušenje.

Uz kokice pijte vodu, ali ne i gazirane i voćne sokove s mnogo šećera. Kada god osetite glad ili da želite nešto da grickate, uzmite kokice. Ne morate se mnogo brinuti oko količine, ali ipak ne preterujte.

story.rsradiosarajevo.baguliver/thinkstock

Još iz rubrike