Deset stvari koje možete da radite da usrećite svoju ženu

17/01/2018 | 16:05

Za uspeh i sreću u životu veoma je važno kakav je vaš odnos prema najbližima.

Mnogo je lakše i lepše odabrati ljubaznost i dobrotu prema drugima, nego hraniti se inatom. Usrećiti nekoga podrazumeva zadovoljstvo za obe strane.

A ako je osoba koju želite da usrećite vaša supruga, onda ovih nekoliko saveta koje nam daje Dejvid Vulf pouzdano vode do harmonije i zadovoljstva.

1. Kućni poslovi: Čak i male kućne obaveze gomilaće se ako je vaša supruga jedina koja ih obavlja. Uradite neki od tih poslova i vaša partnerka osetiće se više cenjena. Napunite mašinu za suđe, uključite mašinu za veš, iznesite smeće ili samo počistite za sobom.

2. Uvažite njene potrebe: Pitajte je šta želi za večeru, tako ćete joj pokazati da vam je stalo do njenih želja i potreba.

3. Saslušajte je: Kada vam se žena otvori i počne da priča o svojim problemima, to ne znači da od vas traži rešenje. Ponekad joj je potreban neko da je sasluša.

4. Reči zahvalnosti i ljubaznosti: Svako “hvala” i “molim” donose dalekosežne prednosti.

5. Podarite joj komplimente: Udelite lepu reč svojoj supruzi kada isproba nešto novo.

6. Preuzmite odgovornost: Niko ne voli da mu se prigovara, zato preuzmite odgovornost i uradite svoj deo posla bez da vas ona opomminje za to.

7. Slušanje, izvinjenje, pomjena…

8. Pitajte je za mišljenje: Ona je vaša partnerka i podrazumeva se da će biti uključena u velike odluke. Na taj način može uneti i novu perspektivu.

9. Podržite njene snove: To je mnogo lakše nego što mislite, jedino što treba je da joj obezbediti vreme i sredstva da ih ostvari.

10. Recite joj da je volite: Vaše reči i dela mnogo utiču na to kako se vaši najdraži osećaju.

story.rsradiosarajevo.baguliver/thinkstock

Još iz rubrike