DA LI ZNAMO ŠTA JEDEMO? 3 DOBRA razloga da birate DUNAV SOJA OZNAČENE PROIZVODE!

05/11/2018 | 10:28

Kako da znamo koja je hrana proizvedena bez genetski modifikovanih (BEZ GMO) sastojaka? Čak 90% jaja, mesa, mleka, širom Evrope, dobija se od životinja hranjenih genetski modifikovanom stočnom hranom, a takvi proizvodi dolaze i na naše trpeze. Kako da znamo šta jedemo, ako  nijedan zakon u Evropi, ni kod nas ne traži da se označe proizvodi od životinja  hranjenih GM sojom i stočnom hranom? Ipak, zahvaljujući dobrovoljnim BEZ GMO standardima moguće je izabrati domaće BEZ GMO proizvode od životinja hranjenih domaćom BEZ GMO sojom i stočnom hranom. BEZ GMO Dunav soja standard i oznaka kvaliteta jedan je od takvih standarda koji se koriti širom Evrope i potrošačima pruža pravo na informaciju i mogućnost izbora DOMAĆE BEZ GMO hrane.

Dunav Soja sertifikovani BEZ GMO proiizvodi dostupni su i potrošačima u Srbiji, a zašto bi trebalo da birate upravo prozvode označene ovim standardom, pročitajte u nastavku:

GARANCIJA SERTIFIKOVANOG, BEZ GMO KVALITETA I DOMAĆEG POREKLA – Dunav soja standard i oznaka kvaliteta garantuje da u celom lancu proizvodnje, od njive do trpeze, nisu korišćeni genetski modifikovani sastojci ni u hrani za životinje ni u krajnjem prozvodu. Pored BEZ GMO kvaliteta, Dunav Soja standard i oznaka potvrđuje i domaće poreklo, tj. da je korišćena isključivo domaća BEZ GMO soja od poljoprivrednih proizvođača iz Srbije.

PRUŽANJE PODRŠKE DOMAĆIM PROIZVOĐAČIMA – Birajući označene Dunav soja proizvode, mi podržavamo domaće proizvođače soje i njihov rad na plodnim njivama naše zemlje.  Upravo zahvaljujući njima  imamo mogućnost da proizvodimo meso, jaja, mleko bez upotrebe genetski modifikovane (GM) stočne hrane i hranimo se zdravom domaćom hranom. Vaš izbor  je glas za njih!

ODGOVORAN ODNOS PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI – Dunav Soja oznaka kvaliteta znači i odgovoran odnos prema okolini i održivoj proizvodnji. Tokom proizvodnje Dunav Soja označenih proizvoda odgovorno se koriste sredstva za zaštitu bilja (bez upotrebe glifosata), proizvodi se samo na poljoprivrednom zemljištu i poštuju se fer odnosi i sva prava zaposlenih.

Više o Dunav soja standardu i oznaci kvaliteta možete pogledati na www.dunavsoja.rs i na društvenim mrežama – Dunav soja na Fejsbuku i na Instagramu.

Story.rsPromo

Još iz rubrike