Četiri greške koje ljudi najčešće prave kod doručka

08/03/2018 | 11:30

Već znate kako je doručak najzdraviji obrok u danu, ali pripazite da ne pravite jednu od ovih uobičajenih grešaka jedući ga.

1. Ne jedete dovoljno

Ako svom telu ne podarite dovoljno hrane nakon dugog razdoblja posta (dok ste spavali), velika je verovatnoća da ćete brzo posegnuti za nekom lošom namirnicom, pa se poštedite toga.

2. Jedete samo belance

Jaja su jeftina, lako se pripremaju, bogata su proteinima i pružaju duži osećaj sitosti, ali ako jedete samo belance – grešite. Odbacivanjem žumanaca odbacujete i hranjive sastojke poput gvožđa i vitamina B i D.

3. Ne jedete dovoljno proteina

Ne samo da vam proteini daju energiju, nego vašem telu čine i to da ono duže ostane sito, a već dobro znate kako su proteini neophodni za rast mišića. Drugim rečima, jako je važno da ih uključite u svoju ishranu, posebno u doručak.

4. Blendanje loših sokova

Voćni sokovi puni su šećera, a iako je to prirodni šećer, svakom čašom doprinosite većem unosu šećera u organizam. Ako volite da pijuckate ovakve sokove ujutro, ali ne želite da pijete kalorijske i šećerne bombe, uklopite u svoj doručak zelene sokove koji će nahraniti i zaštititi vaše telo.

story.rsradiosarajevo.baguliver/thinkstock

Još iz rubrike