Beauty reporter: Dva koraka do SAVRŠENIH USANA!

23/12/2018 | 13:56

Baš kao koža i kosa, i naša usta zahtevaju posebnu negu tokom zime kada smo konstantno izloženi hladnom vetru, niskim temperaturama i suvom vazduhu u zatvorenim prostorijama…

Negovane usne okosnica su svakog “beauty looka”, bilo da se radi o prirodnoj šminki za dnevne varijante ili o večernjim prilikama kada ruževi upečatljivih boja čine temelj “make-upa”. Međutim, da bi omiljeni karmin izgledao lepo, usne najpre moraju biti zdrave. Zato se tokom čitave godine moramo starati o njihovoj nezi, a naročito tokom zime kada smo svakodnevno izloženi hladnom vetru, niskim temperaturama i suvim vazduhom u zatvorenim prostorijama. Baš poput kože i kose, i naše usne traže dodatnu dozu hidratacije i zaštite tokom predstojećih hladnih dana.

Da biste imali usne poput zvezda reklama za ruževe, u svoju rutinu morate uvesti redovno nanošenje pilinga kojim ćete ukloniti sve mrtve ćelije sa usana, a istovremeno ćete podstaći cirkulaciju u njima. Većina pilinga koje možete pronaći u drogerijama tradicionalno su rađeni na bazi šećera mada u poslednje vreme ima i onih na bazi kafe. Ukoliko više volite da budete sami svoj majstor, piling lako možete napraviti tako što ćete pomešati šećer i maslinovo ili neko drugo prirodno negujuće ulje. Potrebno je da piling lagano utrljavate po minut na gornju i isto toliko na donju usnu, a potom da proizvod odstranite maramicom ili toplom vodom. Idealno je da ovaj postupak ponavljate svakodnevno pre nanošenja “make-upa”, a najmanje dva puta nedeljno.

Drugi korak u nezi usana jeste redovno nanošenje balzama koji omogućava intenzivnu hidrataciju zahvaljujući kojoj usne ostaju meke. Prvi hladni dani donose obično i prve znake sušenja ili čak i pucanja usana, stoga je sada najvažnije da vam omiljeni balzam uvek bude pri ruci. Mažite ga pre svakog nanošenja ruža, ali i bar još desetak puta tokom dana.

Na kraju, poslednjih godina na tržištu ima mnogo karmina koji u sebi sadrže negujuća ulja i vitamin E koji su najvažniji za negu usana. Ovi proizvodi, osim što će obojiti vaše usne omiljenom bojom, nahraniće ih poput balzama te su idealni saveznik svih žena naročito tokom zime.

Ivana NikolićGuliver Getty Images

Još iz rubrike