9 make up trikova pomoću kojih ćete izgledati besprekorno na fotografijama

18/11/2017 | 13:49

Odlučili smo da sa vama podelimo najbolje trikove i tajne svetskih majstora uz pomoć kojih i vi možete imati fotke poput svetskih i poznatih zvezda.

Koristite matirane teksture

Nikako nemojte stavljati pudere sa šljokicama i bilo kakvim sjajem. Ako na fotkama želite izbeći sjajno i masno lice, koristite matirane pudere u nijansama sličnima vašem tenu. U suprotnom ćete na fotkama izgledati neprirodno i neprikladno.

Pazite na osvetljenje tokom šminkanja

Šminkajte se, ako je moguće, pod prirodnim svetlom jer bi svetla u kupatilu mogla da smanje intenzitet šminke. Nažalost, većina devojaka nema pravo šminkersko svetlo pa ne zna koliko šminke treba naneti, a da ne pretera. Zato sledeći put, kada budete mislile da ste super izgledale kada ste izašle iz stana, a na fotkama vidite da vaša šminka izgleda potpuno drugačije, setite se dobrog saveta o svetlu.

Prekrijte podočnjake

Većina devojaka pokušava da prekrije podočnjake s korektorom što se i preporučuje za dnevni look, ali kada želite da tamne podočnjake sakrijete od fotoaparata, treba da koristite iluminator. Puno iluminatora. Koliko god vam se činilo da je to preterivanje, verujte nam, na fotkama će podočnjaci potpuno nestati zbog blica na kameri.

Crna olovka i crna maskara

Većina sminkera preporučuje stavljanje crne olovke i crne maskare. Ako inače koristite smeđu ili sivu olovku, zamenite je običnom crnom olovkom. Crna olovka će stvoriti bolji kontrast, a osim toga, vizualno će otvoriti i vaše oči.

Rumenilo

Ključni savet za super fotke svakako je i rumenilo. Ako ste mislile da možete preskočiti ovaj savet, prevarile ste se. Blic na fotoaparatu obožava da menja izgled lica pa će tako i vaše lice pretvoriti u snežnu kuglicu s ustima i očima ako zaboravite rumenilo. Nanesite ga na jagodice najpre u malim količinama, a ako vidite da niste dovoljno stavile, možete dodati još malo. S ovim savetom ne preterujte (nikako). Rumenilo možete naneti i na rubove čela u obliku luka da biste formirale svoje crte lica.

Ruž

Bez ruža ili sjaja vaša će se usta stopiti s ostatkom lica. Nanesite ruž po svom izboru, ali ne preterujte s preintenzivnim nijansama. Pazite da vam se ruž uklapa s ostatkom šminke.

Pazite na senku

Nikako ne stavljajte tamnije senke u unutrašnje uglove očiju ili ispod njih jer ćete tako vizualno smanjiti oči, a na fotkama nećete ispasti baš onako kako ste se videle u ogledalu.

Naglasite bitne tačke lica

Ako želite savršeni look na fotkama, morate biti svesne da su najbolji make-up trikovi male tajne slavnih šminkera. Bitno je znati koje delove lica treba da istaknete. S tamnijim bronzerom (jednu ili dve nijanse tamnije od boje vašeg lica) naglasite područje ispod jagodica. Nanesite ga na levu i desnu stranu nosa kako biste vizualno suzile nos i na područje ispod brade da biste oblikovale lice. Svetlijim korektorom ili iluminatorom istaknite delove lica na koje najviše pada svetlost. Preporučujemo vam da ga nanesete na vrhove jagodica, sredinu čela i na sredinu nosa kako biste napravile savršene crte nosa. Sve to stopite četkicom za blendiranje.

Sveži pogled

Da biste izbegle crvenilo i umorne oči, nakapajte kapi za oči, ali budite oprezne da ne razmrljate već nanesenu šminku. Kako biste dodatno proširile i osvežile oči, stavite beli prah ili senku u ugao oba oka. Postićićete super izgled očiju koje će izgledati kao da ste spavale celi dan.

Story.rscosmopolitan.rsguliver/thinkstock

Još iz rubrike