9 koraka do VITKE LINIJE: Saveti za mršavljenje NAJINTELIGENTNIJE ŽENE na svetu

15/08/2018 | 14:41

Valjda ona zna?

Marilin von Savant dospela je u centar svetske javnosti osamdesetih godina 20. veka kada je na IQ testu postigla ocenu 190.

Zahvaljujući tom rezultatu ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao žena sa najvišim IQ-om, a ovaj uspeh doneo joj je i neke, možda ne baš očekivane, nagrade. Na primer, redovnu kolumnu u magazinu Parade pod nazivom „Pitajte Merilin“.

Kako se tačno desilo da žena tolikog kapaciteta postane Draga Saveta, nije sigurno, ali činjenica jeste da je njena kolumna privukla veliku pažnju. Pored pitanja o logičkim i matematičkim problemima koja su redovno stizala, mnoge žene su poželele da saznaju – kako se to hrani IQ 190.

Evo sažetka njenih ležernih pravila o ishrani, koja bi mogla da vam pomognu da dovedete telo u red.

1. Izbacite grickalice

Ovo podrazumeva da u toplom domu – nikada – nemate keks, čips, kikiriki i druge poslastice. Police vašeg kredenca slobodno napunite svim potrepštinama za pripremu doručka, ručka i večere, ali na grickanje zaboravite.

2. Nemojte jesti između obroka

Ovo uključuje i zdravu hranu poput voća i sokova. Naravno da su i voće i sokovi veoma zdravi i korisni, ali da biste održali liniju, oni i nisu toliko dobri jer samo dodaju kalorije. Umesto toga, popijte neko od pića koja nemaju kalorija ili šolju čaja. Najbolja stvar kod njene rutine jeste što se beskrajno raduje večeri kada može da pojede šta god poželi – kakvo zadovoljstvo. Još jedna bitna stvar je što je hrana mnogo ukusnija kada ste gladni i što tada ne jedete samo zato što je došlo vreme za neki od obroka.

3. Zaboravite na kalorične napitke

Ovo pravilo ne važi samo za voćni sok ili mleko za doručak. Takođe, topli napici i napici sobne temperature su mnogo ukusniji od hladnih, zbog toga ne dodajte led u njih.

– Ja naručujem pića bez leda i u restoranima – kaže Marilyn.

– Kad se led topi, pića postaju vodenasta, a to uništava njihov ukus. Čak ni leti, pića bez leda nisu zaista topla. Temperatura tela je gotovo 37,5 stepeni Celzijusa, tako da voda temperature oko 22,5 stepena bude sasvim dovoljno hladna. A zimi, zbog čega tada uopšte piti hladna pića?

Stranice 1 2
story.rselle.rsguliver/thinkstock

Još iz rubrike