7 večnih haljina za svaku priliku

10/07/2017 | 17:45

I haljine imaju svoju kategoriju klasika. To su modeli koji će se nositi uvek, bez obzira na sezone i trendove.

U nastavku vam donosimo 7 večnih haljina koje bi svaka žena trebalo da ima u svom ormaru.

1. Poslovna haljina

Iako na vašem radnom mestu možda ne postoji propisan dress code, nabavite jednu jednostavnu i strogo krojenu haljinu koju ćete moći da nosite primera radi na intervjue ili važne poslovne sastanke. Takvi modeli lako se kombinuju s blejzerom, modnim dodacima i nakitom.

2. Duga haljina

Savršena za dane kada možda niste raspoložene za farmerke. Ova se haljina može nositi u svakoj prilici, prilagodljiva je sezonama te je jako udobna i odlična i za putovanja.

3. Dnevna haljina

Jedan ovakav model svakako bi trebalo da imate u ormaru za prilike kada vam treba nešto malo više od farmerki i obične majčice. U svakom slučaju, odlična je alternativa vašim uobičajenim dnevnim kombinacijama.

4. Formalna haljina

To je onaj model koji nosite u svim svečanijim prilikama – od venčanja pa do formalnih večernjih druženja. Neka bude duga ili dužine ispod kolena. Odaberite boju i model koji pristaju vašoj puti i obliku tela pa ćete moći svaki put iznova da je nosite, uz malu promenu modnih dodataka.

5. Letnja haljina

Svakako bi trebalo da imate jednu omiljenu haljinu u kojoj ćete provesti celo leto. Neka ističe vaše najbolje strane. Odaberite udoban model od prirodnih materijala koji možete nositi na ravne cipele ili one s visokom štiklom.

6. Koktel haljina 

Model koji se nalazi između dnevne i formalne haljine. Možete je nositi u prilikama kao što su opuštenija druženja ili večernji izlasci. Nemojte birati trendi modele, nego klasiku, jednostavnije krojeve i neutralnije boje.

7. Mala crna haljina

Ovaj model ne treba posebno predstavljati. Mala crna haljina ili “LBD” ubraja se u kategoriju modnih kasika i prilagodljiva je svakoj prilici i stajlingu. Ako se dvoumite oko toga u koju od navedenih prvo investirati, neka vam mala crna haljina bude prva na spisku.

Story.rszadovoljna.hrGuliver/Getty

Još iz rubrike