7 razloga zašto je nenošenje brushaltera sjajno

05/07/2017 | 17:53

Poznat vam je onaj divan osećaja slobode kada dođete kući i skinete grudnjak? Zašto u tom osećaju ne biste uživale ceo dan?

Otkrivamo 7 razloga zašto biste barem ponekad trebalo da “dozvolite” sebi  da iz kuće izađete bez grudnjaka.

1. Znoj ispod grudi može jednostavno da ispari

Žene s većim i velikim grudima muči neugodan osećaj znojenja ispod grudi, naročito tokom letnih vrućina. Kada grudnjak ostavite kod kuće, dozvoljavate svojim grudima da dišu i da znoj ispari, a ne da se zadržava ispod grudnjaka.

2. Do izražaja dođe prirodan oblik vaših grudi

Mnoge žene misle da grudi najbolje izgledaju kada su okruglog oblika koji im daje dobar grudnjak. Ali kada počnete izbegavati grudnjak, shvatite da je i prirodan oblik vaših grudi dovoljno lep da se pokaže. A i ne škodi da isprobate nešto novo.

3. Ceo dan vas prati onaj osećaj kakav imate kad skinete grudnjak

Poznat vam je onaj predivan osećaj kada dođete kući i skinete grudnjak nakon što ste ga nosili ceo dan? Zamislite da vas taj osećaj olakšanja i slobode prati ceo dan…

4. Štedite novac na grudnjacima

Nosite li grudnjak ređe nego inače, to znači da će se on i manje trošiti pa ćete ređe kupovati novi. I tako ćete uštedeti, a da se ničega ne morate odreći.

5. Na telu više nemate urezane linije od grudnjaka

Čak i najkvalitetniji grudnjak koji vas minimalno steže može ostaviti tragove na koži kada ga skinete. A kada brushalter ne nosite, koža neće ‘patiti’ od tih urezanih linija.

6. Hodanje bez grudnjaka neće uzrokovati obešene grudi

Neke žene imjau grudi koje su prirodno malo obešene, bez obzira na godine i (ne)nošenje grudnjaka. Verovanje da će se grudi obesiti ako ne nosimo grudnjak opovrgnula je francuska studija u kojoj je tokom 15 godina istraživanja ustanovljeno upravo suprotno – da žene koje ne nose grudnjak imaju više mišićnog tkiva koji na prirodan način daje potporu grudima.

7. I bradavice će osetiti malo slobode (a možete ih i sakriti)

U disko eri, 1970-ih godina kada je bio ‘normalno’ ići bez grudnjaka žene su pokazivale svoje bradavice ispod tankih tkanina i nisu se toga stidele. Zašto ne slediti njihov primer? Na kraju, muškarci svoje bradavice pokazuju celo leto pa u čemu bi onda bio problem da i žene dozvole svojima da slobodno dišu. Ako se ipak ne osećate prijatno dok vam se bradavice naziru ispod majice, uvek ih možete prikriti pomoću specijalnih nalepnica za bradavice.

Autor: Story.rs
Izvor: zadovoljna.hr
Foto: Guliver/Thinkstock

Još iz rubrike