Sprečite iritaciju nakon depilacije jednostavnim i lakim putem U POTPUNOSTI!

12/06/2019 | 22:31

Iako je ovo vrlo iritantno, dešava se mnogim ženama pa ne treba da očajavate i mislite da ste jedina koja se bori sa ovim problemom. Pored toga što uklanja dlačice, treba da znate da trake uklanjaju i površni deo kože (kao jači piling), zbog čega pore ostaju otvorene i mogu se vrlo brzo napuniti prljavštinom i samim tim i iziritirati. Srećom, sa nekoliko jednostavnih načina to možete sprečiti u potpunosti!

Prvi korak: Očistite i nežno uradite piling kože koji treba da depilirate. Budite sigurni da tu nema šminjke, prljavštine ili mrtvih ćelija kože koji se mogu “zaglaviti” u porama nakon što se dlačice uklone. Ako imate zakazano odmah nakon posla, obrišite kožu vlažnom maramicom.

Drugi korak: Kada stignete kući, odmah kožu koja je depilirana prebrišite hamamelisom (američka leska) koja je antiseptik i istovremeno umiruje. Takođe nemojte dirati kožu.

Treći korak: Ako vam je koža crvena i iritirana, stavite malo leda na nekoliko minuta i namažite kožu hidrokortizonskom kremom kako biste sprečili upalu.

Četvrti korak: U dva dana nakon depilacije izbegavajtebilo kakvo zagrevanje i odeću koja ne dozvoljava koži da diše – to znači da ne idete u saunu i slične tretmane. Koža treba da bude hladna, čista i na vazduhu kako bi što pre zarasla.

Peti korak: Nakon nekoliko dana uradite piling kože kako biste sprečili urasle dlačice ali i buduće iritacije.

Nadamo se da smo vam pomogli!

Story.rsŽenski MagazinGuliver Thinkstock

Još iz rubrike