Saveti stručnjaka: Kako da SAČUVATE FRIZURU od vlage

21/05/2019 | 14:05

Kišno i vlažno vreme je najveći neprijatelj savršene frizure. Vlaga iz vazduha kovrdža kosu, zbog čega ona postaje “neposlušna”.

Ako želite maksimalno da zaštitite kosu od vlage, pročitajte pet frizerskih saveta koji će vam pomoći da sačuvate svoju frizuru.

1. Ne zaboravite regenerator

Tajna ravne kose krije se u održavanju vlažnosti u vlasima. Ne zaboravite na redovno nanošenje regeneratora za kosu, a protiv kovrdžanja je idealan onaj koji se ne mora ispirati.

Live-in regeneratori za kosu koji se ne moraju ispirati najbolje su brzinsko rešenje protiv kovrdžanja kose. Ako se bojite da će regenerator previše slepiti kosu uz lice i tako smanjiti njen volumen, nanesite ga samo od polovine kose do vrhova.

2. Prirodno osušite kosu

Pre nego što posegnete za fenom za kosu, pustite da se vlasi barem malo osuše na vazduhu. Vruć vazduh iz fena znatno isušuje kosu, koja onda jače reaguje na spoljašnje nadražaje poput velike količine vlage u vazduhu, zbog koje se kosa onda mnogo jače kovrdža.

Nakon pranja kosu zamotajte u peškir i dopustite da pamuk maksimalno upije vlagu iz vlasi, a fen upotrebite samo za kratko, završno sušenje.

Stranice 1 2
story.rszadovoljna.hr

Još iz rubrike