Mali trikovi kako da vam šminka ostane duže na licu 

04/09/2019 | 10:00

Većina nas se susretala sa situacijama kada mejkap, već nakon nekoliko sati, ne izgleda ni približno uredno kao kada smo ga tek nanele. Recimo, već posle prve jutarnje kafe u kancelariji. O doručku, da i ne govorimo!

Najčešći problemi su što se šminka razmaže ili izbledi, pa ju je potrebno popravljati više puta tokom dana.

– U najboljem slučaju, u jutarnjoj smeni, šminku nisam morala ponovo da nanosim do četvrtog časa – kaže nam Nada, profesoka srpskog jezika i književnosti u gimnaziji. 

– Radim u marketingu pa imam sastanke tokom celog dana, a ponekad se na radno vreme nadovežu i večernji događaji, koji su takođe deo posla – kaže Jelena (33). 

– To je za mene značilo da mejakap proizvode kupujem u dva primerka, kako bih jedan držala u fioci radnog stola, da bih mogla s vremena na vreme da osvežim šminku.

Jelenina koleginica Mina imala je drugačiji pristup: nosila je kompletan neseser sa sobom tokom celog dana. 

– A, verujte, to i nije tako lako – smeje se ona. Činjenica da nismo sigurni u to da li je “sve na svom mestu”, može da utiče i na naše samopouzdanje, na primer, na poslovnom sastanku ili tokom predavanja, kada su sve oči uprte u nas.

Dobra vest je da se sada sve to može izbeći. Osnovni trik jeste da dobro istražite karakteristike proizvoda, jer od njih najviše zavisi da li će šminka tokom čitavog dana izgledati sveže. Dakle, najvažnije je znati šta je to što treba da tražite prilikom kupovine proizvoda.

Prilikom izbora ruža: Check-lista važnih karakteristika

✔ lagana tekstura

✔ vodootporan

✔ ne ostavlja tragove

✔ intenzivna boja koja tokom čitavog dana ostaje sveža

✔ dovoljno široka paleta trendi nijansi, u kojoj ćete lako pronaći “svoju”

 

Prilikom izbora pudera: Check-lista važnih karakteristika

lagana, prozračna formula

✔ nemasna struktura bez ulja

ne zapušava pore

✔ ne isušuje ten

✔ ostaje svež i tokom kontinuiranih aktivnosti

✔ i naravno – da sadrži dovoljno široku paletu nijansi kako biste mogli odabrati onu koja savršeno odgovara vašem tenu

VAŽNO: BEAUTY NOVITET!

Avon sada donosi laganu i pouzdanu True Power Stay kolekciju. Tu su dva dragocena make-up proizvodaPower Stay tečni puder u 15 nijansi i Power Stay ruž za usne u 10 nijansi, koji omogućavaju da šminka ostane savršena od svitanja do sumraka. 

Novi Power Stay ruž za usne (599 dinara) i Power Stay tečni puder (799 dinara) dostupni su u Avon brošuri, kao i na sajtu www.avon.rs 

story.rspromo

Još iz rubrike