Lepota

El Makferson otkrila tajnu sjajnog izgleda, zaprepastiće vas ritual iz kupatila!

El Makferson otkrila tajnu sjajnog izgleda, zaprepastiće vas ritual iz kupatila!

Jedna od najpoznatijih manekenki svih vremena El Makferson otkriva koje korake u u negovanju svakodnevno primenjuje i kako uspeva da zadrži mladalački izgled u zrelim godinama...

El Makferson otkrila tajnu sjajnog izgleda...

Od svih brojnih svetskih lepotica, nekadašnji supermodel El Makferson (56) na vrhu je liste poznatih žena koje u zrelim godinama izgledaju daleko mlađe. Autralijanka s nadimkom "Telo" poznata je po blistavoj koži, kao i po neverovatnoj liniji, koju redovno održava vežbama.

Jutarnji ritual

– Ustajem čim svane i prvo praktikujem meditaciju i duboko disanje. To je rutina koja mi pomaže da mi dan započne balansirano. Tada ne pipam mobilni telefon, a nakon meditacije i disanja popijem šolju tople vode s limunovim sokom.

NE PROPUSTITE: Mnogi su jedva dočekali: Eli Mekfirson se razvodi nakon četiri godine braka

El Makfirson otkrila tajnu sjajnog izgleda - Doručak i vežbe

– Moj sin Kaj ustaje u šest ujutru i dok njemu spremam doručak, sebi pravim supereliksir od povrća uz dodatak vitamina i minerala koji mi pojačava sjaj kože i poboljšava probavu. Čim moj sin ode u školu, počinjem da vežbam na svežem vazduhu, u bašti. Potom doručkujem čija puding ili ovsenu kašu s komadima svežeg voća. Vikendom popijem specijalnu kafu s kokosovim uljem. Tako se pobrinem da mi mozak dobije dovoljno zdravih masti.

Ritual u kupatilu

– Opsednuta sam suvim četkanjem tela i pilingovanjem kože. Koristim japanski piling od zelenog čaja i prvo njega uradim čim uđem u tuš-kabinu. Često podstičem cirkulaciju time što se naizmenično kupam toplom i hladnom vodom. Posle kupke obavezno namažem kožu nekim losionom za telo, koji ima masniju strukturu.

Beauty navike

– Uvek koristim dnevnu kremu s visokim SPF faktorom, i to preko cele godine. Svakodnevni režim nege uključuje pranje lica sredstvom koje sadrži glikolnu kiselinu, piling lica i hidrataciju kože. Moj stil šminkanja je prirodan, uz minimalno dodavanje “make-up” proizvoda. Volim da šminka ne prikriva previše kožu, pa radije koristim BB kreme nego pudere.

NE PROPUSTITE: Nakon RAZVODA od milijardera manekenka U VEZI sa kontroverznim lekarom?

El Makfirson otkrila tajnu sjajnog izgleda - Evo kako izgleda radni dan

– Posle tuširanja idem u kancelariju, obično s termosom u kome je isceđen sok od krastavca, belog luka, limuna, đumbira, salate, celera, spanaća i drugog zeleniša. Svaki dan pripremim sok od nekog drugog povrća.
Večernji mir

– Uveče volim da kreiram vrlo smirujuće okruženje. Nosim vrlo tanku pidžamu, ako uopšte i to imam na sebi, a na jastuk, kao i po sobi, isprskam malo eteričnog ulja od lavande koje mi pomaže da otklonim stres. Potom pijem japanski tradicionalni čaj na bazi valerijane kako bih se dodatno umirila pred san. Desetak minuta uživam u ispijanju čaja.

Bjuti rutina pred san

Pre nego što ugasim svetlo u sobi, namažem deblji sloj kreme oko očiju, a potom i balzam za usne na bazi kokosovog ulja.

Komentari (0)

Loading