Lifestyle

TORTA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Recept Ive Štrljić oduševiće i one najprobirljivije!

Recept Ive Štrljić za pripremanje torte sa jagodama, prilično je jednostavan, a najmlađi će ga obožavati.

TORTA KOJU ĆETE OBOŽAVATI: Recept Ive Štrljić oduševiće i one najprobirljivije!

Gostujući u emisiji "Praktična žena" , Iva Štrljić demonstrirala je svoje kuhinjsko umeće, pokazavši neodoljiv način za spremanje torte sa jagodama, koji godi i onima sa najdelikatnijim nepcem.

Recept Ive Šrljić za keks tortu sa jagodama bez pečenja, toliko je jednostavan da ćete ga praktikovati kada želite da oduševite goste ili najmlađe, bez velike muke i zadržavanja u kuhinji.

Sastojci:

400 g keksa

Sastojci za fil od jagoda:

1 kg jagoda

150 gr šećera
15 gr želatina
50 ml vode
100 ml vode

Pročitajte: Zavirite u garderober Ive Štrljić - Na jednoj stvari pozavidela bi joj svaka žena (VIDEO)

 

 

Sastojci za beli fil:

1 litar mleka
9 kašika griza
200 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake

Sastojci za ukrašavanje:

600 gr jagoda

600 ml sirupa od maline
20 gr želatina

Priprema:

U 1 litar mleka staviti 9 kašika griza, kuvati dok se ne zgusne i ohladiti. Umutiti 200 ml slatke pavlake sa 200 gr šećera u prahu i dodati kašiku po kašiku muteći hladan kuvani griz.U 100 ml vode staviti 15 gr želatina da nabubri. U posudu staviti 1 kg jagoda, 150 gr šećera i 50 ml vode, kuvati od kad provri 5 minuta. Toplu masu ispasirati i u nju dodati nabubreli želatin koji smo istopili na tihoj vatri. Dobro izmešati i ostaviti da se stegne. Na tacnu staviti red keksa ( 20 x 30 cm), premazati sa 1/2 belog fila. Preko satviti 1/2 fila od jagoda ( ne dozvoliti da se do kraja stegne već toliko kako možemo mazati preko fila), drugi red keksa, 2/2 belog fila, 2/2 fila od jagoda i treći red keksa. Keks se ne potapa ni u kakvu tečnost. Po zadnjem redu keksa poredjati 600 gr jagoda. U posudu staviti 100 ml vode i 20 gr želatina da nabubri. U posudu staviti 6 dcl sirupa od jagoda da se zagreje, dodati nabubreli želatin istopljen na tihoj vatri. Dobro izmešati ostaviti da se malo stegne i preliti preko jagoda.

 

Komentari (0)

Loading