
Hana, uspela si! Nataša i Dača 14 godina od razvoda ponovo zajedno FOTO
16/06/2025
6h
Danilo Ikodinović i Nataša Bekvalac ponovo zajedno
Autor: Marija Milenković | 31/10/2020
Sadrži malo masti, pa je omiljena svima koji, sem zdravlja, paze i na kalorije. Predstavljamo vam dva specijaliteta koja iziskuju malo više truda i vremena, ali će zato u njima uživati sva vaša čula
Za 2 osobe
Priprema: 85 minuta
Sastojci
500 g fileta bakalara
200 g krompira
2 čena belog luka
veza peršuna
500 g crnog luka
50 ml maslinovog ulja
50 g putera
100 g parmezana
žumance
jaje
150 g brašna
100 g prezli
so, biber
Bakalar kuvajte 20 minuta, sačekajte da se ohladi, malo ga izmrvite prstima pa usitnite nožem. Ceo oljušten krompir kuvajte u vodi u kojoj se kuvao bakalar, oko 45 minuta. Topao krompir pomešajte s bakalarom, dodajte puter, žumance, začine, parmezan, izmrvljeni beli luk i peršun. Sve dobro izmešajte i napravite kuglice prečnika oko centimetar. Stavite ih na masni papir pa u zamrzivač oko pola sata da se malo stegnu (ne smeju skroz da se smrznu). Jaje umutite, pa kuglice panirajte u brašnu, jajima i prezlama. Pohujte oko četiri minuta u dubokom ulju zagrejanom na 160 stepeni.
Za 4 osobe
Priprema: 60 minuta
Sastojci
3 kašike pirinča
600 g fileta bakalara
1 kg krompira
3 šargarepe
glavica crnog luka
4-5 čenova belog luka
250 ml belog vina
100 ml pelata
kašika suvog začina
so, biber
Priprema
Skuvajte bakalar sa šargarepom isečenom na kolutove, celom glavicom crnog luka i celim čenovima belog luka. Nakon 20 minuta, kada bakalar bude skuvan, izvadite ga sa strane i u tu supu dodajte krompir isečen na četvrtine. Krompir kuvajte 10 do 15 minuta, a zatim i njega izvadite i u tu supu dodajte tri kašike pirinča i kuvajte dok pirinač ne bude dopola skuvan. Zatim u drugoj šerpi ili dubokom tiganju prodinstajte malo luka, dodajte pelat i belo vino, pa krčkajte dok vino ne ispari. Stavite u to bakalar i dinstajte još malo. Zatim pripremite veću šerpu i u nju ređajte red krompira, red bakalara i na kraju sve zalijte supom i začinite još malo. Potom stavite da se sve kuva oko 20 minuta.
Hana, uspela si! Nataša i Dača 14 godina od razvoda ponovo zajedno FOTO
16/06/2025
6h
Danilo Ikodinović i Nataša Bekvalac ponovo zajedno
Dirala sam zabranjeno voće, goreću u paklu: Snežana Savić u 72. godini priznala svoj najveći greh
16/06/2025
7h
Snežana Savić priznala svoj najveći greh
16/06/2025
8h
Obrazovanje Zorice Brunclik pevačicu svrstava u red najobrazovanijih pevačica u našoj zemlji
Roštilj, bazen i dvospratna kuća kao iz bajke: Zavirite na ušuškano imanje Ivane Peters FOTO
16/06/2025
9h
Kuća Ivane Peters van Beograda prava je oaza u prirodi
Horoskop za 17. jun: Jedan znak krije emocije i od sebe samog, Jarčevi, nije dan za nove početke
16/06/2025
10h
Horoskop za 17. jun 2025. godine
Komentari (0)