Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
14h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Autor: Marija Milenković | 31/10/2020
Sadrži malo masti, pa je omiljena svima koji, sem zdravlja, paze i na kalorije. Predstavljamo vam dva specijaliteta koja iziskuju malo više truda i vremena, ali će zato u njima uživati sva vaša čula
Za 2 osobe
Priprema: 85 minuta
Sastojci
500 g fileta bakalara
200 g krompira
2 čena belog luka
veza peršuna
500 g crnog luka
50 ml maslinovog ulja
50 g putera
100 g parmezana
žumance
jaje
150 g brašna
100 g prezli
so, biber
Bakalar kuvajte 20 minuta, sačekajte da se ohladi, malo ga izmrvite prstima pa usitnite nožem. Ceo oljušten krompir kuvajte u vodi u kojoj se kuvao bakalar, oko 45 minuta. Topao krompir pomešajte s bakalarom, dodajte puter, žumance, začine, parmezan, izmrvljeni beli luk i peršun. Sve dobro izmešajte i napravite kuglice prečnika oko centimetar. Stavite ih na masni papir pa u zamrzivač oko pola sata da se malo stegnu (ne smeju skroz da se smrznu). Jaje umutite, pa kuglice panirajte u brašnu, jajima i prezlama. Pohujte oko četiri minuta u dubokom ulju zagrejanom na 160 stepeni.
Za 4 osobe
Priprema: 60 minuta
Sastojci
3 kašike pirinča
600 g fileta bakalara
1 kg krompira
3 šargarepe
glavica crnog luka
4-5 čenova belog luka
250 ml belog vina
100 ml pelata
kašika suvog začina
so, biber
Priprema
Skuvajte bakalar sa šargarepom isečenom na kolutove, celom glavicom crnog luka i celim čenovima belog luka. Nakon 20 minuta, kada bakalar bude skuvan, izvadite ga sa strane i u tu supu dodajte krompir isečen na četvrtine. Krompir kuvajte 10 do 15 minuta, a zatim i njega izvadite i u tu supu dodajte tri kašike pirinča i kuvajte dok pirinač ne bude dopola skuvan. Zatim u drugoj šerpi ili dubokom tiganju prodinstajte malo luka, dodajte pelat i belo vino, pa krčkajte dok vino ne ispari. Stavite u to bakalar i dinstajte još malo. Zatim pripremite veću šerpu i u nju ređajte red krompira, red bakalara i na kraju sve zalijte supom i začinite još malo. Potom stavite da se sve kuva oko 20 minuta.
Dekorišite jaja uz pomoć tetovaža! Vruća voda jedini je dodatak, sve je gotovo za tili čas (FOTO)
25/04/2024
14h
Tetoviranje jaja najednostavniji je vid dekorisanja
Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!
22/04/2024
3 dana
Sa novim vegetarijanskim obrocima možete uživati u ukusnim, a manje kaloričnim jelima. Ova čarobna kombinacija zdravlja i gastronomskog zadovoljstva čini svaki obrok pravim užitkom
Isprobajte i uverite se u kvalitet Miele uređaja u novootvorenom Experience centru u Novom Sadu
19/04/2024
6 dana
Otvoren ekskluzivni Miele Experience Centar u Novom Sadu
Nož u leđa najboljoj drugarici: Otkrivena TAJNA o IZDAJI u odnosu Cece Ražnatović i Viki Miljković
25/04/2024
8h
Prijateljstvo Viki Miljković i Cece Ražnatović traje decenijama, upravo je zato svima nejasno zašto je Viki za venčanu kumu odabrala drugu koleginicu
Komentari (0)